Eagle Technology širi horizonte u zelenoj industriji – U Žepču će proizvoditi postrojenja za recikliranje plastike, izvoz planiran na evropsko i azijsko tržište

U Žepču 11. septembra održan je sastanak rukovodstva norveške firme Eagle Technology, vezan za proširenje kapaciteta proizvodnje u Žepču. Eagle Technology proizvodni pogon ima u industrijskoj zoni Polja u Žepču i poznata je po svome revolucionarnom projektu i patentu u naftno-plinskom sektoru čija se proizvodnja vrši u industrijskoj zoni Polja na 2.400 kvadratnih metara.

U prisustvu gostiju, veleposlanika Norveške u Bosni i Hercegovini Olava Reinertsena, predsjednike uprave i vlasnike matične norveške kompanije Eagle Technology Pala Myklebusta i Roya Moberga, predstavnike investitora azijskih zemalja Kaltimex Group iz Singapura, stručne inženjere iz Indonezije i Bangladeša, te općinskog načelnika Žepča Mate Zovka, Eagle Technology je otkrio svoju ambicioznu strategiju proširenja proizvodnje iz naftno-plinske industrije u zelenu revoluciju – proizvodnje postrojenja za recikliranje plastike!

Eagle Technology je već duže vrijeme poznat kao lider u istraživanju i razvoju naprednih tehnologija u naftnom sektoru, ali i istraživanjima vezanim za proizvodnju postrojenja i uređaja za “Zelenu industriju”. Odluka da se usmjere prema zelenoj industriji i recikliranju plastike predstavlja veliki korak prema očuvanju okoliša i planetarnoj održivosti, a proizvodnja postrojenja koja će se izvoziti na evropsko i azijsko tržište će biti smještena u Žepču.

– U Žepču smo počeli raditi kao inženjerski ured s 4 zaposlenika. Godine 2019.-te je završena tvornica koja je započela raditi s 30 radnika. Danas imamo 115 zaposlenih, a planiranim proširenjem u narednim mjesecima ćemo uposliti još 30 radnika – naveo je direktor tvrtke Ivo Klarić.

Tvrtka Eagle Technology je u sklopu postojeće tvornice, dogradila novi proizvodni dio kako bi se omogućio proizvodni prostor za postrojenje za recikliranje plastike.- Ovaj ambiciozni projekt, ne samo da će stvoriti nova radna mjesta u Žepču, već će pridonijeti smanjenju globalnog onečišćenja plastikom i smanjenju emisija stakleničkih plinova, što je veliki doprinos budućnosti i budućim naraštajima – poručio je općinski načelnik Mato Zovko.

Veleposlanik Norveške u Bosni i Hercegovini, Olav Reinertsen, pohvalio je poduzetnost ove tvrtke, te naveo da u ovako složenoj političkoj situaciji kakva je u Bosni i Hercegovini, Općina Žepče daje primjer kako se radom, posvećenošću i stručnošću doprinosi razvoju, te je izrazio uvjerenje da će ovaj projekt postaviti nove standarde u industrijskoj proizvodnji.

Predstavnici Kaltimex Group iz Singapura, J Ralhan i KK Ralhan partneri u ovom projektu, istaknuli su zadovoljstvo stručnošću i posvećenosti tima Eagle Technology te su uvjereni da će proširenjem izvoza postrojenja za recikliranje plastike na azijsko tržište, zajednički doprinijeti globalnom napretku u zelenoj tehnologiji.

Odluka da se uz postrojenja za naftni sektor krene u proizvodnju koja doprinosi “zelenijoj budućnosti” svakako je razlog za slavlje i nadu u bolje sutra.

– Dok se svijet suočava s izazovima klimatskih promjena izazvanih brojnim onečišćenjima, ovaj potez čini se kao svijetla zvijezda koja obećava bolju budućnost za nove naraštaje – poručili su iz Eagle-a.

Izvor: ba.ekapija.com