​​Čapljinski karneval vratio sjaj, glamur i veselje na ulice grada nakon dvogodišnje pandemijske pauze.

Više tisuća posjetitelja oduševljeno sudionicima i dvodnevnim programom.

Nakon održanog četvrtog po redu dječjeg karnevala u petak 12.8., u subotu 13.8. je upriličen 23. Međunarodni ljetni karnevala Čapljina 2022.

U subotu je program započeo karneval partyjem na gradskom kupalištu “Jaz” a onda je uslijedio prijem karnevalskih skupina u salonu gradske uprave u Čapljini gdje su domaće i inozemne karnevalske skupine pozdravili dopredsjedatelj Gradskog vijeća Čapljina Pero Knežević i predsjednik Turističke organizacije “ČapljinKa” Ivan Raguž. Okupljenim skupinama se obratio i sam predsjednik FECC-a Lars Algell iz Švedske. Nakon pozdravnih riječi uslijedila je razmjena poklona od strane organizatora i sudionika.

Karnevalska povorka okupila se na Sportskom centru u Čapljini u 19:30 sati od kuda je krenula ulicama grada do Trga kralja Tomislava u Čapljini gdje je uslijedilo predstavljanje skupina kroz koji su ih vodili voditelji programa Mia Lovrić i Ante Bender.
U karnevalskoj povorci su sudjelovali: Puhački orkestar HKUD “Seljačka sloga” Trebižat, Čapljinske mažoretkinje, “Barbie girls”, “Kokice”, “Tigrice”, HKUD “Višići”, HKUD “Zora” Struge-Gorica, “Veseli old timeri” Rijeka Hrvatska, “Roboti iz Saraj'va” Sarajevo, Župski karnevo Hrvatska, “Čivijaški karneval” Šabac Srbija, Mantock Brazil Samba Carnival Show, Sarajevo drum ochestra Sarajevo, “Karnevali koret” Tuzi Crna Gora, Karnevalsko društvo prolog Ljubuški, Makarske maškare Hrvatska, te “Bellamusa” Proložac Hrvatska.

Specijalne gošće ovogodišnjeg karnevala su bile djevojke iz Mantock Brazil Samba Carnival Show-a koje su u naš grad donijele dašak i popularne sambe te tako posebno podigle atmosferu.

Po završetku predstavljanja karnevalskih skupina uslijedilo je krunjenje kraljice karnevala.Druga pratilja kraljice karnevala je Marina Camaj iz Tuzija (Crna Gora) a lentu joj je uručio predsjednik Turističke organizacije “ČapljinKa” Ivan Raguž.Prva pratilja kraljice karnevala je Ana Lukić iz Šapca (Srbija) a lentu joj je uručio potpredsjednik FEC-a Josip Silov.Kraljica 23. međunarodnog ljetnog karnevala je Martina Martinović a lentu i krunu joj je uručio predsjednik FEC-a Lars Algell.Tu je bio i nezaobilazni vatromet.

Iako je kiša poremetila planove i odnijela dio posjetitelja , zabava je nastavljena uz hitove Gorana Karana i Vagabundo Banda.

Related Posts

Trening Finansijski menadžment

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijski menadžment koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se […]

Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom[…]