U sklopu manifestacije “Zajedno u Kladnju” upriličeno druženje Kladnjaka i kladanjske dijaspore

U organizaciji i-dijaspore, 6. augusta 2022. godine je upriličeno druženje sa našim Kladnjacima koji trenutno žive i rade van granica naše zemlje. Također, ovom prilikom održan je uživo i 22. Meetup koji je iskorišten za dijeljenje lijepih trenutaka kroz igre i razgovor.

U subotu su nam se pridružili građani iz dijaspore koji trenutno borave u Italiji, Švedskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, kroz ovakva druženja djece i omladine podstičemo očuvanje maternjeg jezika, a zajedničkim aktivnostima gradimo povjerenje, na što smo izuzetno ponosni.

Upriličili smo igre za sve uzraste, muziku, razgovor, osigurali hranu za sve učesnike, te uživali u sreći mališana.
Ovo druženje održano je na lokalitetu kladanjskog Ski lifta.

Značajnu podršku su pružili Udruženje “Žena – ženi”, JP Karaula, Sportski savez Općine Kladanj, načelnik Općine Kladanj i Ketering “Kladanjka”, a neizostavna je bila i podrška domaćina Kladnjaka.
Jedan od narednih događaja, u sklopu manifestacije “Zajedno u Kladnju” je “Kamp za djecu Bebrave” u kojem će najmlađi uživati od 25. do 27. augusta 2022. Zanimljivo je da je broj mjesta, koji je inače ograničen, popunjen za svega 36 sati, od objavljivanja poziva.
Ipak, i do kampa ćemo se intenzivno družiti, posebno u sedmici od 15. do 21. augusta.

Izvor: i-platform.ch

Related Posts

Trening Finansijski menadžment

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijski menadžment koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se […]

Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom[…]