Blank: Besplatna online radionica malog autorskog karantena filma

Blank_filmski inkubator pokreće 16. travnja pokreće besplatnu online radionicu malog autorskog karantena filma, koju će voditi iskusni filmski redatelji Igor Jelinović i Dario Juričan.

“Odlučili smo situaciju panike, bespomoćnosti i dokolice preokrenuti u nešto pozitivno i konstruktivno. Svi se nalazimo u neprirodnoj situaciji, a neprirodne situacije izvrsan su katalizator za kreativno izražavanje”, istaknuli su iz Blank_filmskog inkubatora na svojoj web stranici.

Radionica je zamišljena kao intenzivni online tečaj u kojem mentori odabrane polaznike usmjeravaju da, s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze, snime kratki igrani, dokumentarni ili eksperimentalni film, kojim bi na sebi svojstven način zabilježili kako provode vrijeme u karanteni.

Filmići bi trebali biti snimani isključivo u interijeru u kojem su polaznici, osim ako priroda nečijeg posla ne iziskuje kretanje u otvorenom prostoru.

Može biti koncipiran kao dnevnik cjelokupnog procesa, može se baviti samo jednim segmentom života u izolaciji, a može i biti narativan, što nije nužno.

Prijave se primaju do 12. travnja, do podne, na radionice@blankzg.hr s naznakom: Za radionicu karantena filma.

Na ne više od dvije stranice u prijavi treba navesti nekoliko biografskih rečenica o sebi, kontakt, motivaciju za prijavu na radionicu te napisati ideju ili sinopsis od najviše jedne stranice koja bi bila tema filma.

Tehnički preduvjet za komunikaciju je Skype desktop ili mobilna aplikacija.

Mentori će na radionici s polaznicima definirati temu i pristup, a potom svaki polaznik snima i šalje snimljeni materijal na kojeg mu mentor i ostali polaznici daju komentare.

Za sudjelovanje na radionici nije potrebno filmsko predznanje kao ni posjedovanje profesionalne filmske opreme, no namijenjena je punoljetnim osobama.

Radionica traje dok god traje izvanredno stanje, a online konzultacije putem Skypea odvijaju se dva puta tjedno utorkom i četvrtkom u 17 sati.

Predviđena je za najviše osam polaznika, a bude li velikog interesa moguće je formiranje više grupa.

Odabrane sudionike obavijestit će se najkasnije 15. travnja..

Radionica je besplatna, no organizatori pozivaju na donacije.

(Glas Istre)

Leave A Comment

Related Posts

Proslavljen Međunarodni dan volontera

Odlična atmosfera i energija uz bezvremenske hitove i autorske pjesme karizmatičnog Amela Ćurića sinoć u St. James Irish Pubu povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera. Svirku i druženje je u znak zahvalnosti svojim volonterkama i volonterima organizovala Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Svim volonterkama i volonterima tim Fondacije tuzlanske […]

[OMLADINSKA BANKA] Prijavi se za članstvo u Odboru Omladinske banke i unaprijedi svoju zajednicu!

U okviru programa Omladinske banke objavljen je poziv za nove članove i članice Odbora. Prije nego što počneš sa popunjavam prijave, moraš se ulogovati. Ukoliko još uvijek nisi, registruj se u loncu i zatim klikni na PRIJAVI SE OVDJE.  Na poziv se mogu prijaviti mladi od 17 do 30 godina, koji imaju želju i volju da posvete svoje vrijeme aktivnostima[…]