Besplatna jednodnevna radionica ‘Pričajmo o dijabetesu’ u Mostaru

Udruga dijabetičara Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) najavila je projekt “Pričajmo o dijabetesu” koji se prvi puta organizira u ovoj županiji i Gradu Mostaru, a održat će se 1. listopada s početkom u 11 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Projekt “Pričajmo o dijabetesu” zamišljen je kao interaktivna radionica kroz koju će se govoriti o životu s dijabetesom, preprekama koje DM nosi te o važnosti prehrane i zdravog načina života za sve osobe oboljele od dijabetesa.

Predavači na radionici će biti renomirani liječnici, psiholozi, nutricionisti, i to endokrinolog (Jagodina R.Srbija) dr. Saša Tomić , savjetnik psihotearpeut pod supervizijom (Jagodina R.Srbija) Dorotea Tomić, dipl.nutricionist i savjetnica za ishranu (Jagodina R.Srbija) Lara Tomić, specijalist za psihosocijalnu rehabilitaciju (Tuzla, BiH) Ernesa Mešić i mag.nutrizionizma (Mostar, BiH) Nevena Pandža.

Iz Udruge Insula navode kako su ponosni na ovaj projekt, a uvjereni su da će radionica imati vrlo pozitivan utjecaj na sve koji se taj dan pridruže jer, kako kažu, mnogo je svakodnevnih pitanja koje imaju oboljeli od dijabetesa, bilo da je riječ o roditeljima djece oboljele od dijabetesa ili odraslih pacijenata.

“Radionice će se odvijati paralelno u više učionica gdje je cilj razviti dijalog između prisutnih građana i predavača jer smatramo kako je svim pacijentima upravo razgovor o problemu potreban. Također, vrlo važna tema kojoj ćemo dati puno pažnje kroz radionicu je prehrana. Kako se zdravo hraniti a pritom uživati u hrani i balansirati ju sa dijabetesom te važnost rekreacije i aktivnosti za dijabetes”, napominju organizatori.

Trajanje radionica planirano je od 11 do 14 sati.

(FENA)

Izvor: abrasmedia.info

Related Posts

Trening Finansijski menadžment

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijski menadžment koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se […]

Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom[…]