BELLSPIRATION CLUB – HELENA ARNAUTOVIĆ: Uspjeh je biti pravedan i slijediti svoj vlastiti put (Part 1/4)

1) Draga Helena, za tebe vežemo motivaciju, sport, put po Evropi… Ali ko je zaista Helena, o čemu sanja, šta voli i čime se to ona sve bavi? Za čitaoce Bellspiration bloga, predstavi nam se, da te svi upoznamo.

Hvala Belma, ne bih se osvrtala na diplome i titule jer smatram da smo ono što radimo svaki dan. Samim time, cijenim ljude koji aktivno rade na sebi  i svojim ciljevima. Za sebe bih kratko rekla da sam osoba koja voli učiti, raditi,  sticati nova iskustva – razvijati se. Put oko Evrope je za mene bila idealna prilika (čitaj nagrada), nakon završenog postdiplomskog studija, da upoznam različite kulture, sisteme, ljude. Svaki novi grad je bio nova ćelija iskustva za mene – u doslovnom smislu. Putovanja su i dalje nešto što  volim  njegovati  koliko mogu, obzirom da sam i mama  četverogodišnje djevojčice. J Ona je veliki učitelj i motivacija za mene. 

Sport je i dalje neizostavni dio mog života, rekreativno naravno. Ponosni sam nositelj polumaratonske i maratonske medalje. Ne kažu bez razloga, “U zdravom tijelu zdrav duh” hehe.

Zdravlje, sistem vrijednosti  i dobri ljudi su ono što ponajviše cijenim u životu. To bih okarakterisala kao svoj lifestyle.

I za kraj, volim uživati u svemu što nam život nudi. Izbor je na nama.

2) Šta je “Uspjeh” po tvojoj definiciji i na koji način ga ostvariti?

Mislim da se definicija uspjeha može sagledati iz više segmenata. I ona  se mijenjala tokom godina. U nekom generalnom poimanju za mene je uspjeh  biti pravedan i slijediti svoj vlastiti put. Kako to ostvariti, “Master your mind and cultivate your thoughts. That’s power we can work on.” Kada njegujete određeni sistem vrijednosti, ovo ide lakše.

3) Hvala ti od srca što si član Bellspiration kluba i što ćeš podijeliti svoja iskustva  s nama narednih sedmica i inspirisati nas! Koja su tvoja očekivanja od Bellspiration kluba?

Meni je zadovoljstvo biti dio ekipe koja dijeli različita iskustva i poglede. To je ujedno i moje očekivanje. To je za mene motivacija. Bravo  Belma i puno uspjeha u daljnjem razvoju!

bellspiration.blogspot.com