Bajramski bazar u Mostaru: Svi ste pozvani!

“Na bazaru vas očekuje bogat izbor dekorativnih predmeta, nakita, tradicionalnih bosanskih kolača, dekupaž rukotvorina na drvetu i staklu i simbolični pokloni”, naveli su organizatori.

Osnovna škola “Mustafa Ejubović – Šejh Jujo” upriličit će bajramski bazar u ponedjeljak 8. travnja u periodu od 12:00 do 17:00 sati.

Bazar će se održati u školskoj zgradi na Šehovini, a u njegovoj realizaciji sudjelovali su učenici, njihovi roditelji i zaposlenici škole. ⠀ ⠀

“Na bazaru vas očekuje bogat izbor dekorativnih predmeta, nakita, tradicionalnih bosanskih kolača, dekupaž rukotvorina na drvetu i staklu i simbolični pokloni”, naveli su organizatori. ⠀

Pored navedenog u bazarskoj ponudi bit će i prigodni bajramski paketići za djecu.

“Razveselite svoje najmlađe i uljepšajte im bajramske dane paketićem iz njihovog asortimana. Pozivamo sve građane da posjete bazar i da svojim pristuvom podrže ovu, hvale vrijednu ideju”, istaknuli su organizatori.

Sva prikupljena sredstva od prodaje bit će utrošena u izgradnju školskog botaničkog vrta koji će se koristiti i kao zelena učionica, tj. učionica na otvorenom.

Izvor: bljesak.info