Autorski muzički performans hrvatske dramaturginje, muzičarke i izvođačice Ane Paške uskoro u Sarajevu!

Hrvatska umjetnica Ane Paška će u subotu, 27. aprila, s početkom u 20.30 sati nastupiti u Sarajevu u Košnici (bistro Zdravo, Marka Marulića 2). Cijena ulaznica je 30 KM, a rezervacije možete izvršiti na broj telefona +385 952 520 012 ili putem maila lakocaigre@gmail.com.

Koncart je autorski muzički performans dramaturginje, muzičarke i izvođačice Ane Paške. Doživjet ćete i čuti pjesme različitih tematika, crtice iz svakodnevnog života te igranje s formom riječi i rečenica uz muzičku pratnju harmonike, klavira, cajona i gitare. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenucima igra se glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, porodici, stereotipima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o muzici i veselju.

Postoji mogućnost da ćete tokom koncarta posjetiti paški trg i susresti se s autentičnim uličnim dijalogom. Sve te teme možete doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore i asocijacije u kojima se mogu prepoznati svi. Mjesto takve izvedbe je Anin Salon za uljepšavanje duše.

Foto: Jahvo Joža

Umjetnica rodom s Paga, izvođačica i muzičarka, diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.). Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice, te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući pozorište, muziku, tekst i video u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil.

Uz knjige Slikovnica od pidžame (2014.) i JaMajka dream (2016.), koje su popraćene istoimenim muzičkim performansima, od 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj, sad već kultni, muzički performans IMPROVIZIJE kojeg je publika s velikim oduševljenjem prihvatila.

Začetnica hrvatske EXTRADE, kako ju je nazvala producentica Marijana Radoš, od juna 2022. godine svoj muzičko-scenski ritual nazvala je jednostavno – KONCART.

Koncart je intimnog karaktera i mjesta su ograničena te stoga požurite s rezervacijom ulaznica!

Izvor: urbanmagazin.ba