Agencija ZEDA vodi privrednike na sajam tekstila u Istanbulu, prijave do 30. aprila

Zenička razvojna agencija ZEDA, sa centrom BIGMEV (Centar za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom) i EEN partnerom iz Turske – Privredna komora Istanbula za industriju, organizuju posjetu privrednika iz Bosne i Hercegovine međunarodnom sajmu tekstila Hometex 2024. u Istanbulu u periodu od 20. do 24. maja ove godine.

Hometex kao jedan od najprestižnijih tekstilnih sajmova Evrope, SAD, Bliskog istoka, Afrike i vodećih svjetskih tekstilnih kompanija u sektoru kućnog tekstila, okupit će domaće i međunarodne posjetioce u Istanbulu.

Ovo je prilika za poslovno povezivanje, i na taj način razvijanje poslovanja bh. privrednika sa renomiranim turskim i inostranim kompanijama.

– Pozivamo uvoznike, izvoznike, proizvođače, trgovce na veliko i malo, lance prodavnica, dizajnere, arhitekte enterijera, dekoratere, donosioce odluka u sektoru hotelijerstva, smeštaja i bolnica, da se upoznaju sa širokim asortimanom proizvoda, isporukom i rješenjima turske industrije kućnog tekstila – navode u Agenciji ZEDA.

Zainteresovani privrednici mogu da se prijave najkasnije do 30. aprila 2024. godine.

Kontak osobe za prijavu i informacije u Agenciji ZEDA:
Alma Bečirović
E-mail: alma@zeda.ba
Tel: + 387 32 445 631

BIGMEV:
Nadis Cetin
E-mail: nadis.cetin@bigmev.org
Tel: +387 33 264 485

Izvor: ba.ekapija.com