Zavidovićki Sajam 2023: Mjesto susreta zajednice i kvalitetnih proizvoda

U petak 15. septembra u Zavidovićima će biti održan “Zavidovićki sajam 2023”, s početkom u 9:30 sati.

Ovaj sajam ima za cilj promovisati i podržati domaće poljoprivredne proizvođače i njihove proizvode, a posjetioci će imati priliku upoznati se sa širokim spektrom proizvoda koji su proizvedeni na lokalnom području. Ovaj događaj nije samo prilika da se divimo proizvodima, već i način da podržimo lokalne proizvođače obzirom da je sajam prodajno-izložbenog karaktera. Na sajmu Vas osim mnogobrojnih izlagača očekuje i bogat zabavni program.

– Zavidovićki sajam će vam pružiti jedinstvenu priliku da podržite lokalnu zajednicu i istovremeno uživate u vrhunskim proizvodima koje ona nudi, od svježe ubranih voća i povrća, preko kvalitenih domaćih proizvoda, unikatnih ručno izrađenih predmeta i suvenira pa sve do turističke ponude. Sajam je mjesto susreta zajednice i kvalitetnih proizvoda, poručuju iz Razvojne Agencije Zavidovići (RAZ), nosioca ovog projekta.

Osim toga, posjetioci će imati priliku degustirati i gastro stol sa raznovrsnom ponudom te družiti se s lokalnim proizvođačima, čuti njihove priče i saznati više o njihovom radu i procesu stvaranja tih proizvoda. Zavidovićki sajam nastaje kao potreba poljoprivrede da iskaže svoje potencijale i perspektive razvoja kroz direktni kontakt sa potrošačima ali i kao evolucija izložbi “Lokalni zavidovićki proizvod” koje su prerasle svojim sadržajima u sajam.

– Pozivamo vas da nas posjetite sa svojim obiteljima, prijateljima i voljenima te provedete nezaboravan dan na Zavidovićkom sajmu. Budite sigurni da ćete pronaći nešto posebno za sebe ili ipak da pružite podršku lokalnoj zajednici kupovinom njenih proizvoda, poručuju organizatori.

“Zavidovićki sajam 2023” održati će se ispred Gradske uprave Zavidovići, u sklopu programa obilježavanja dana Grada Zavidovići, s početkom u 9:30 sati.

Pridružite nam se 15. septembra i zajedno istražimo dubinu kreativnosti zajednice. Učinimo ovaj sajam još jednim svjedočanstvom o bogatstvu našeg podneblja i svih onih koji ga čine posebnim.

Izvor: raz.ba