ZAŠTO JE VAŽNO ODABRATI KVALITETAN VANNASTAVNI PROGRAM / PRODUŽENI BORAVAK

Vannastavni program ima važno mjesto u odgoju i obrazovanju djece jer donosi višestruku korist za razvoj socijalnih, akademskih, umjetničkih i sportskih vještina.

Rompicapo program je prilagođen djeci uzrasta od 5 do 10 godina, odnosno školarcima i školarkama od 1. do 5. razreda. Grupe u kojima djeca borave tokom dana su male što nam omogućava veću posvećenost svakom djetetu, njegovim interesovanjima i potrebama, kao i veću mogućnost da svako dijete pronađe sebe i radi ono što najviše voli. Pored toga, motivišemo učenike i učenice za učenje i omogućavamo im da samostalno razviju interesovanja za određene aktivnosti. 

Program se realizuje kroz kreativne i interaktivne radionice, mini laboratoriju  fizike, hemije i biologije, kao i mnoge društvene igre i slobodne aktivnosti. Svjesni smo toga da svako dijete voli da uči kroz igru, a najbolja igra je kada dijete razmišlja, kreće se i komunicira sa drugom djecom. Također, igra u prirodi potiče kreativnost i maštu, i u skladu sa vremenskim uslovima, zalažemo se za što duži boravak napolju. Provođenje vremena na svježem zraku pomaže djeci da bolje pamte, budu snalažljiviji, jačaju imunitet i povećavaju sposobnost koncentracije.

Učenje stranih jezika jedna je od važnijih sposobnosti čijem se ostvarenju teži, te stoga nastavu engleskog jezika realizujemo kroz jezičke radionice – “Konverzacijski engleski jezik”.Osim stranog jezika, njegujemo i bosanski jezik čitanjem priča, raznim prezentacijama i vježbanjem govorništva.

Ostvarena je i saradnja sa diplomiranim fizioterapetom, kako bi se kroz adekvatne vježbe očuvalo fizičko zdravlje djece.

Pored svega navedenog, želimo istaći i to, da radu sa djecom ne koristimo ekranizovane uređaje, osim ukoliko je potrebno da se odgovori školskim zadacima.

Jednostavno, Rompicapo program objedinjuje obrazovanje i razvoj ličnosti učenika i učenica.

ROMPICAPO TIM NUDI POPUST OD 10% NA MJESEČNU CIJENU ROMPICAPO USLUGE SVIMA KOJI SE UPIŠU DO 10.02.2023. 

Pozivamo sve roditelje da nas zaprate na  Facebooku i Instagramu, kao i da nas pozovu i zakažu termin posjete. Također, zamolili bismo vas da, ukoliko imate vremena, dostavite nam vaše mišljenje o tome šta je za vas najvažnije u neformalnoj edukaciji.

Za sve dodatne informacije o Rompicapo programu budite slobodni da nas kontaktirate putem e-maila, viber ili na broj mobitela.

Adresa: Vilsonovo šetalište 6

Facebook: Produženi boravak – Rompicapo Sarajevo

Instagram: rompicaposarajevo

E-mail: rompicapo.sarajevo@gmail.com

Mobitel: 062  342 374

Izvor: lonac.pro