Vijeće Evrope promovira zaštitu ženskih prava na nacionalnom nivou

Vijeće Evrope je kreiralo internet stranicu  na kojoj su predstavljene redstavlja mjere i prakse koje su zemlje članice Savjeta Evrope uspostavile tokom krize da bi poboljšale uticaj na ženska prava.

To uključuje  mjere za sprečavanje nasilja nad ženama, zaštitu žrtava i procesuiranje počinioca – kao i dostupne podatke i pokazatelje o rodno zasnovanom nasilju,  nasilju u porodici tokom ovog razdoblja – i mjere poduzete u vezi s drugim relevantnim aspektima, kao što su seksualno zdravlje i reproduktivna prava, te ekonomska nezavisnost žena. Informacije sadrže i ulogu radnica u pandemiji, ulogu žena u neplaćenom i brižnom radu, ranjive grupe žena itd.

Više na : https://www.coe.int/en/web/genderequality/promoting-and-protecting-women-s-rights

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]