Veliki dan za bilijar u BiH: Sanjin Pehlivanović u borbi za polufinale i prvo mjesto

Sanjin Pehlivanović, najbolji igrač bilijara u Bosni i Hercegovini, u Leicesteru nastavlja borbu za pobjednika na jakom i prestižnom turniru Premier lige.

Nakon 24 odigrana susreta, Sarajlija trenutno zauzima drugo mjesto sa velikim šansama da izbori plasman u polufinale.

U Velikoj Britaniji na turniru nastupa 16 odabranih bilijar igrača, a poznati Sarajlija je ostao među šest najboljih, koji će danas igrati na završnici turnira.

Do kraja su ostala još četiri susreta, nakon čega će četiri najbolja igrača po sistemu polufinala i finala riješiti pitanje pobjednika.

Sanjin trenutno nakon 24 meča ima omjer 16 pobjeda i osam poraza, a do kraja ga očekuju još četiri meča. Sa dvije pobjede bio bi siguran učenik polufinala. 

Prvi počinje ima u 12 sati a protivnik će mu biti Naoyuki Oi. Nakon toga Sanjin igra protiv Konrada Juszczyszyna, Francisca Sanchez Ruiza i u večernjem terminu ga očekuje Jayson Shaw

Pobjednik će dobiti 20.000 američkih dolara, drugoplasirani 12.500 dolara, a poraženi u polufinalu po 8.000 dolara. Pehlivanović je osigurao nagradu od 6.250 dolara, jer će taj novac dobiti takmičar koji zauzme šesto mjesto.

Sve informacije i rezultate možete pratiti na linku OVDJE.

Izvor: radiosarajevo.ba