Dobra priča iz Sarajeva: Grupa hrabrih, nezaposlenih žena izrađuje najfinije satenske proizvode

Dobre priče i inicijative se dešavaju i u vrijeme neizvjesnosti uzrokovane pandemijom.

Grupa hrabrih, nezaposlenih žena i onih u penziji odlučila se kreirati dodatnu zaradu kroz korištenje stečenih vještina.

Naime, riječ je o ručnoj izradi satenskih jastučnica, kapa, maski za spavanje i asesoara za kosu od najfinijeg satena.

Ova mala proizvodnja egzistira pod nazivom So.Me te ih možete pronaći na Instagram profilu so_me_lifestyle kao i Facebook profilu So.Me – Home & Spa.

“Benefiti satena su poznati već dugo. Glatkoća i sastav materijala imaju pozitivno dejstvo na kožu i na kosu i pokazuju sjajne rezultate kroz konstantnu upotrebu. Bitno je naglasiti da je saten materijal koji, za razliku od svile, nema vlakna životinjskog porijekla”, kažu za Akta.ba iz kompanije Clipcon.

Kako su kazali neke od benefita korištenja proizvoda od satena su sprječavanje isušivanja kože, sprječavanje gubljenja vlage iz kose tokom noći, sprječavanje lomljenja kose, sprječavanje stvaranja bora na licu i vratu te glatkoća i opći osjećaj ugodnosti.

Ovaj domaći brand trenutno izrađuje jastučnice, kape za spavanje i kućnu upotrebu, maske za spavanje, trakice za kosu i to sve oslanjajući se isključivo na proizvode i kooperante iz Bosne i Hercegovine.

U budućnosti proizvodnju namjeravaju proširiti i time radno angažovati veći broj žena.

akta.ba

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]