Udruženje mladih “Futura” osiguralo sredstva za realizaciju projekta “Uradimo zajedno”

Udruženje mladih “Futura” i Fondacija tuzlanske zajednice jučer su u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli potpisali ugovor za projekat “Uradimo zajedno”. Cilj projekta je podsticanje građanskog aktivizma i podrške inicijativama koje će doprinijeti rješavanju lokalnih problema.

Iz Udruženja navode da im je bila izuzetna čast da predstave svoj prvi projekat koji će u narednom periodu i realizovati.

“Naš projekat se odnosi na uređenje prostora u tri mjesne zajednice Međiđa Donja, Srednja i Gornja, a imamo u planu instalaciju šest klupa i 12 kanti za smeće. Pored svega toga planiramo akciju čišćenja naših mjesnih zajednica, a u svemu tome će nam pomoći i Udruženje `Eko-zeleni` Gradačac i učenici OŠ `Edhem Mulabdić` Donja Međiđa, kazali su.

Ugovor je potpisao Munever Mešić, predsjednik Udruženja mladih “Futura”, a vrijednost finansijske podrške iznosi 3.000 KM.

klix.ba

Related Posts

Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača su završili realizacijuprojekta “BusMusicFest”

BusMusicFest u Busovači u potpunosti opravdao očekivanja! Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača tijekom proteka dva mjesecaorganizirali su prvi glazbeni festival u Busovači – BusMusicFest.Riječ je o glazbenom festivalu koji je obogatio glazbenu ponudu uBusovači i kvalitetnim sadržajem upotpunio kraj jeseni. Organizatori su kroz 30-ak dana trajanja festivala pripremili zanimljivglazbeni program koji je obuhvatio nekoliko akustičnih […]

Ženski snovi

“ŽENSKI SNOVI” predstava za odrasle (18+), u produkciji Kazalištamladih KORIFEJ, ovog vikenda u Busovači! Kazalište mladih “Korifej” ove subote, 3. prosinca u 19 sati, u okviru4. izdanja Busovačkog kazališnog festivala BuFEST odigrat će u kinodvorani Theatre predstavu ”Ženski snovi”. Predstava ŽENSKI SNOVI donosi priču o četiri žene koje, da biostvarile svoje snove, odluče osnovati političku stranku. Ulazak[…]