Udruženje mladih “Futura” osiguralo sredstva za realizaciju projekta “Uradimo zajedno”

Udruženje mladih “Futura” i Fondacija tuzlanske zajednice jučer su u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli potpisali ugovor za projekat “Uradimo zajedno”. Cilj projekta je podsticanje građanskog aktivizma i podrške inicijativama koje će doprinijeti rješavanju lokalnih problema.

Iz Udruženja navode da im je bila izuzetna čast da predstave svoj prvi projekat koji će u narednom periodu i realizovati.

“Naš projekat se odnosi na uređenje prostora u tri mjesne zajednice Međiđa Donja, Srednja i Gornja, a imamo u planu instalaciju šest klupa i 12 kanti za smeće. Pored svega toga planiramo akciju čišćenja naših mjesnih zajednica, a u svemu tome će nam pomoći i Udruženje `Eko-zeleni` Gradačac i učenici OŠ `Edhem Mulabdić` Donja Međiđa, kazali su.

Ugovor je potpisao Munever Mešić, predsjednik Udruženja mladih “Futura”, a vrijednost finansijske podrške iznosi 3.000 KM.

klix.ba

Related Posts

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba u kampanji “Srcem za znanje i ništa manje”

Svjetlostkomerc i Udruženje Pomozi.ba, uz pomoć vjernih kupaca nastojat će osigurati pomoć za bolje i lakše obrazovanje djeci socijalno ugrožene kategorije u školskoj 2022/23 godini. Društveno odgovorna kampanja “Srcem za znanje i ništa manje” realizirat će se u periodu od 15.08. do 15.09.2022. godine. U navedenom periodu, građani će kupovinom u Knjižarama SVJETLOST i kupovinom brendova koje […]

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva Maeci Komitet ministara odobrio je 15. juna „Odluku o odobrenju i produžetku međunarodnih misija 2022“, kojom se za zemlje Zapadnog Balkana izdvaja iznos od 1,5 milion eura za doprinos procesima stabilizacije u regionu i napretku procesa pristupanja EU. Shodno tome, iz ovih sredstava biće sufinansirane[…]