U subotu “Zvjezdice cup”: Učestvuje 40 konjičkih gimnastičarki

U subotu, 29.juna bit će održan 4.„Zvjezdice cup“ u organizaciji Gimnastičkog kluba, „Zvjezdice” Konjic, čime će biti završena ovogodišnja manifestacija “Dani Grada Konjica”. Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa ovim sportom kroz nastupe konjičkih gimnastičarki u Sportskoj dvorani Konjic. Takmičenje počinje u 10 sati, kazao je Adnan Džumhur, trener kluba.

„Naš klub postoji od 2017. godine i možemo se pohvaliti da ove godine organizujemo četvrti po redu “Zvjezdice cup”. Takmičenje je više edukativnog karaktera, iz razloga što je to prilika za sve članice, koje još uvijek nisu stasale za takmičenja na nivou Federacije, pa i dalje, da pokažu šta su naučile, te da se postepeno uvode u sistem takmičenja “.

Na takmičenju će nastupiti 40 gimnastičarki u četiri kategorije.

„Trenutno imamo 40 prijava. Gimnastičarke do 7 godina, mlađe kadetkinje uzrast 8 i 9 godina, kadetkinje 10 i 11 godina, te juniorke uzrasta od 14 i 15 godina, a to su ujedno i gimnastičarke koje su sa nama od osnivanja kluba“.

Konjičke gimnastičarke bilježe značajne rezultate na raznim takmičenjima.

„Imamo jako dobre i uspješne gimnastičarke koje su ostvarile dobre rezultate. Prošle godine kadetkinje su osvojile ekipno prvo, drugo i treće mjesto na nivou Federacije BiH. Lena Špago je na takmičenju u Sarajevu osvoila treće mjesto, dok je juniorka Farah Džumhur osvojila drugo mjesto pojedinačno na nivou Federacije BiH. Ove godine na takmičenju u Tuzli naše juniorke su osvojile drugo mjesto ekipno“-naveo je Džumhur.

Iz kluba „Zvjezdice“ Konjic pozvali su sve ljubitelje sporta, posebno roditelje s djecom, da dođu u subotu u 10 sati u Sportsku dvoranu Konjic.

„Pozivam naše građane, sportiste, prijatelje i sve one koji nisu upoznati s gimnastikom da uveličaju ovaj događaj i uvjere se šta naše lijepe zvjezdice, konjičke gimnastičarke mogu da izvedu“-dodao je trener GK “Zvjezdice” Konjic Adnan Džumhur.

Izvor: radiokonjic.ba