U prethodne dvije godine realizirano ukupno 25 projekata u okviru Omladinske banke Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo i Fondacija Mozaik u aprilu 2021. godine potpisali su Memorandum o saradnji na period od 3 godine. Saradnja podrazumjeva razvoj programa Omladinske banke Novo Sarajevo i podršku razvoju poduzetništva mladih.

Kroz program Omladinska banka omogućeno je mladima da prepoznaju probleme u zajednici gdje žive, ali i rješenje tih problema kroz različite društvene projekte. Mladi na ovaj način podstiču druge da se uključe i odlučuju o podršci projektima neformalnih grupa mladih. Te neformalne grupe mladih naposljetku realiziraju projekte na teritoriji Općine uz podršku i monitoring Omladinske banke, Općine i Fondacije Mozaik. Istovremeno, članovi Omladinske banke podstiču poduzetništvo mladih i donose odluke o podršci mikrobiznisima mladih.

Omladinska banka je od 2021. do 2022. godine realizirala ukupno 25 projekata u vrijednosti većoj od 60 hiljada konvertibilnih maraka, dok je samo u 2022. godini relizirano 16 projekata u vrijednosti preko 39 hiljada KM.

Projekti Omladinske banke i Općine Novo Sarajevo su iz oblasti obrazovanja, kulture, tradicije i sporta, oblasti filma, video produkcije, web dizajna, društvenih medija, ekologije i sl.   

U nastavku teksta možete pogledati tačne rezultate saradnje Općine Novo Sarajevo sa Fondacijom Mozaik u periodu 2021-2022.godina i prezentaciju koja bi trebala poslužiti kao podsticaj što većem broju mladih sa područja Općine Novo Sarajevo da se pridruže ovom projektu.

Prezentacija o rezultatima saradnje sa Fondacijom MOZAIK

Izvor: novosarajevo.ba