U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija

Centar za građansku suradnju iz Livna je u prethodnom periodu organizirao dvije obuke za unaprjeđenje vlastitih kapaciteta ali i kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i udruga koje su pokazale interes za sudjelovanje.

Prva obuka je održana na teme „Pisanje projekata i Namicanje sredstava“, a trener na obuci je bio Zlatko Sarić.

Sudionici obuke su osim teoretskog dijela imali priliku na praktičnom primjeru izraditi konceptnu ideju projekta sa svim razgrađenim segmentima koje jedan projektni prijedlog treba sadržavati.

„Zagovaranje i kampanje zagovaranja“ je bila tema druge obuke, a predavači su bili Arnel Mahmutović ispred Fondacije Atelje za društvene promjene i Robert Oroz ispred Eko-humanitarne udruge „Gotuša“.

Arnel i Robert su sudionicima obuke predstavili svoje primjere borbe za spas rijeka Bosne i Hercegovine i borbe za zabranu gradnje malih hidroelektrana na rijeci Neretvici kod Konjica i na rijeci Željeznici kod Fojnice.

Također, sudionici su imali priliku čuti i razmijeniti iskustva o vođenju kampanja zagovaranja za izmjene zakonodavnog okvira na federalnoj razini kao i korisne informacije o alatima i tehnikama za animiranje i uključivanje građana i građanki u procese donošenja odluka.

Obuke su provedene u okviru projekta „Promicanje sudjelovanja građana u lokalnoj upravi“ uz podršku Nacionalne zaklade za demokraciju i projekta „Zajedno za radnička prava“ uz podršku Međunarodnog Olof Palme Centra.

Related Posts

Umjetnost je ženskog roda: tokom kampanje #16 dana aktivizma besplatna projekcija filma „Ne gledaj mi u pijat“ za gledatelje iz zemalja Zapadnog Balkana

Da umjetnost i kultura, kada im se pruži prilika, mogu kreirati prostor za razmišljanje i razgovor o vrlo važnim, društvenim temama potvrdit će Sarajevo Film Festival i Institut za razvoj mladih KULT koji će u narednim danima temu rodne ravnopravnosti staviti u fokus javnosti i stvoriti prilike za iniciranje pozitivnih promjena u društvu. Povodom početka globalne kampanje […]