Trening Finansijski menadžment

#DETALJAN OPIS

Finansijski menadžment je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta bez obzira na veličinu i stepen razvijenosti organizacije. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevnica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja. Kroz efikasno finansijsko upravljanje treba obezbijediti kontinuiran i održiv rad organizacije usklađen sa zakonima i propisima države, zahtjevima donatora (lokalnih i međunarodnih), te potrebama i ciljevima definiranim Statutom i internima aktima organizacije.

Trening Finansijski menadžment se realizuje u okviru Finansijskog poslovanja nevladinih organizacija, a tokom treninga obrađivati će se sljedeće oblasti:
1. Sistem internih kontrola.
2. Finansijsko računovodstvo i izvještavanje.
3. Revizija u nevladinim organizacijama – kako se pripremiti?
4. Nevladina organizacija kao poslodavac.

Trening je namijenjen osobama iz partnerskih organizacija koje sarađuju na programima Snaga lokalnog (USAID/LWCDA), Programu podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. Trening je ograničen na 26 osoba. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na obuci.

Tehničke informacije:

Trening će se održati u Sarajevu u periodu od 6. do 8.5.2023. g. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce. Refundacija putnih troškova vrši se isključivo na račun organizacije ispred koje se učesnik/ca prijavljuje. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Organizator:

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: nejla.memisevic@mladi.org ili na broj telefona 033 778 772.

Izvor: mladi.org