Travnik Fashion Weekend održan pod sloganom “Moda u srcu BiH”

U organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, u petak je u Centru za kulturu općine održan 1. Travnik Fashion Weekend uz slogan “Moda u srcu Bosne i  Hercegovine”.

Organizacija Travnik Fashion Weekenda dovela je Travnik u epicentar modnog dešavanja i zahvaljujući renomiranim bh. dizajnerima i modnim brendovima događaj je privukao pažnju modnih entuzijasta iz čitave Bosne i Hercegovine, priopćili su organizatori.

Posjetitelji su imali priliku uživati u revijama najnovijih kolekcija domaćih dizajnera: Emina Husedžinović-Ibrahimović, Adnan Hajrulahović “Haad”, DRESSCODE, Albina  Šabić “X.O.S“, Ninela Memić “NM DESIGN”, Bellissima, Optika Vizija, Sanela Alihodžić “Budi Svoja”, Jurija Milović “L'adorant” i Mirela Džinić “Senses“.

Ovogodišnji Travnik Fashion Weekend nije samo bio prilika za predstavu kreativnosti i stila, već i platforma za promociju lokalnih talenata i brendova što je potvrda Travnika kao prijestolnice tekstila kojoj ovakvi događaji vraćaju nekadašnji sjaj, dodaje se u priopćenju. 

Azra Patković, poznata bosanskohercegovačka manekenka koja je svoju karijeru izgradila na svjetskim modnim pistama, odlučila je svoj honorar od učešća na TFW-u donirati humanitarnom udruženju “Sreća za sve” iz Travnika koje ima za cilj pružiti podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima kroz svoj rad i djelovanje. Ček u iznosu od 2000 KM predstavnicima Udruženja uručili su načelnik općine Travnik Kenan Dautović i manekenka Azre Patković.

“Travnik Fashion Weekend je dokaz da moda može biti pokretač razvoja i inspiracija za mlade talente, a ujedinjeni svi zajedno možemo puno doprinijeti održivosti tekstilne i modne industrije i njenog unapređenja”, izjavila je prof. dr. Amra Tuzović, predsjednica organizacijskog odbora.

“Ove godine revitalizirali smo modnu scenu i industriju u srcu Bosne i Hercegovine, uz ovu nezaboravnu modnu priču koju nastavljamo, inspirirani podrškom, željom i potrebom da Travnik Fashion Weekend postane mjesto modnog okupljanja”, rekao je Amar Migalo, kreativni direktor Travnik Fashion Weekenda.

Događaj je realiziran uz podršku generalnog pokrovitelja Vlade Srednjobosanskog kantona.

Izvor: akta.ba