Telemach ujedinio gradske fudbalske rivale u humanoj misiji

Roditeljska kuća u Sarajevu nedavno je bila mjesto susreta malih, hrabrih štićenika ove ustanove, članova Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka te njihovih porodica s fudbalerima i fudbalerkama FK Sarajevo i FK Željezničar.

Ovo zabavno i inspirativno druženje, u kojem su podjednako uživali i mališani i sportisti, priredile su kompanija Telemach BH i Telemach fondacija povodom obnove trogodišnjeg ugovora s pomenutim udruženjem.

“Svjesni koliko je važna prisutnost, ljubav, podrška roditelja i porodično okruženje u procesu liječenja ovih heroja mališana, nesebično i kontinuirano podržavamo rad Roditeljske kuće od njenog osnivanja 2016. godine. Drago nam je što ćemo i narednih godina olakšati barem jedan od brojnih izazova kroz koje ova hrabra djeca i njihovi najbliži prolaze. Uz želje za potpunim i brzim ozdravljenjem, obećavamo im da ćemo uvijek biti uz njih”, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Donacijom u iznosu od 30.000 KM u narednom periodu bit će finansiran dio kapaciteta Roditeljske kuće, što predstavlja sigurnost i oslonac za djecu i roditelje da će kroz sve poteškoće s kojima se susreću moći prolaziti skupa.

Svjesni značaja uključenosti cijelog društva za proces liječenja mališana koji boluju od raka, Telemach od početka nastoji širiti mrežu podrške i kroz svoja sponzorstva.

“Od prvog pokroviteljstva apartmana “Start” u Roditeljskoj kući te nezaboravnih susreta s Edinom Džekom, a kasnije i s košarkaškim reprezentativcima i reprezentativkama, Telemach je dokazao da ima respektabilne sportske partnere spremne da podrže, ohrabre i inspirišu one kojima je to zaista potrebno. Među njima su i najveći sarajevski fudbalski klubovi, FK Sarajevo i FK Željezničar, s kojima smo nedavno obnovili sponzorske ugovore. Nastavak saradnje, koja na obostrano zadovoljstvo traje duže od deset godina, obilježen je upravo druženjem s malim stanovnicima Roditeljske kuće. Fudbaleri i fudbalerke pokazali su se kao istinski prijatelji i sjajni ambasadori ljubavi i podrške za djecu koja se bore s teškim oboljenjima. Vrijeme provedeno s njima predstavlja dodatni podsticaj da i u budućnosti njegujemo partnerstva koja će donositi osmijeh na lica djece čija je hrabrost inspiracija svima nama”, istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha.

Koliko morate trenirati da postanete vrhunski fudbaler i ko vam je najbolji igrač na svijetu, samo su neka od pitanja mališana na koja su tokom navedenog druženja strpljivo odgovarali njihovi sportski uzori iz bordo i plavog tima. Skupa su odradili i rekreativni trening, u kojem su najveći gradski rivali udružili snage ka zajedničkom cilju – dječijoj radosti i stvaranju nezaboravnih uspomena.

“Ovakvi događaji mnogo znače našim štićenicima i njihovim roditeljima. Pružaju im snagu i inspiraciju za borbu s bolešću te priliku da barem na trenutak zaborave na zdravstvene izazove. Takvo nešto vam mogu prirediti samo istinski prijatelji. Zahvaljujemo se Telemachu i Telemach fondaciji za ovo ugodno druženje i kontinuiranu podršku, kao i za širenje mreže naših prijatelja”, istakao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima preko 15 miliona korisnika, približno 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi eura. 

United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BH. 

Za više informacija posjetite ovu stranicu.

Izvor: akta.ba