Telemach poziva u humanitarnu emisiju: Pozovite 17006 za pomoć žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji

Posljedice razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji su katastrofalne i stanovništvo pogođenih područja i dalje treba našu pomoć. Izuzetna prilika za to pruža se večeras, 16. marta, u okviru specijalne emisije “Teleton”.

Riječ je o humanitarnoj emisiji posvećenoj prikupljanju pomoći za žrtve zemljotresa koja će se emitirati uživo na programu BHRT-a i svim njegovim platformama od 20 do 23 sata.

Svi gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za stradale, pozivom na broj 17006. Samo jednim pozivom donirate 2 KM onima kojima je svaka pomoć u ovom trenutku itekako potrebna.

Na humanitarne telefonske linije u studiju javljat će se oko 150 ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života BiH, a u periodu od 21 do 22 sata među njima će biti i Hajdi Mostić, član Uprave Telemach BH.

“S obzirom na to da Telemach podržava sve najveće humanitarne akcije u Bosni i Hercegovini, s radošću smo se odazvali pozivu BHRT-a za učešće u ovoj emisiji. Gubitke dragih ljudi, što je najveća tragedija ove prirodne katastrofe, nikome ne možemo nadoknaditi, ali možemo dati barem mali doprinos poboljšanju uvjeta života onih koji su u Turskoj i Siriji ostali bez krova nad glavom i osnovnih sredstava za život. Nakon što smo u februaru svim svojim korisnicima putem mobilnih i fiksnih mreža obezbijedili do 1.000 besplatnih minuta međunarodnog telefonskog razgovora prema Turskoj i Siriji kako bi besplatno stupili u kontakt sa svojim najmilijim, učešće u ‘Teletonu’ doživljavamo kao još jedan akt solidarnosti i podrške preživjelim žrtvama zemljotresa. Pozovite 17006 i pomozite”, poručila je Mostić.

Emisiju “Teleton” BHRT realizira u saradnji s udruženjem Pomozi.ba,koje je zaslužno što je ogroman kontigent humanitarne pomoći iz BiH već nekoliko dana nakon zemljotresa stigao u pogođena područja Turske i Sirije.

Izvor: klix.ba