Mostarska pedijatrija dobila vrijednu medicinsku opremu

Ova oprema će pomoći u poboljšanju uvjeta liječenja mališana, ali i olakšati svakodnevan rad medicinskom osoblju.

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH), zajedno sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka i Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti ”Iskra”, realizirala je aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava za nabavku medicinske opreme za tri hematoonkološka odjela pedijatrijskih klinika u BiH (Klinika za dječije bolesti UKC Tuzla, Klinika za dječije bolesti SBK Mostar i Klinika za dječije bolesti Banja Luka), s ciljem olakšanja liječenja djece oboljele od raka u BiH.

Za Kliniku za dječije bolesti SBK Mostar osigurali su nedostajuću medicinsku opremu kao što su: perfuzorska pumpa, pacijent monitor, aspirator, tlakomjer, inhalator, dječiji kreveti, desk za punkcije, perfuzorska pumpa, intervencijski ležaji, infuzijski stalci.

Ova oprema će pomoći u poboljšanju uvjeta liječenja mališana, ali i olakšati svakodnevan rad medicinskom osoblju.

U Mostaru je u četvrtak izvršena primopredaja ove medicinske opreme, na veliko zadovoljstvo svih strana uključenih u ove aktivnosti.

Primopredaji su nazočili predstavnici AmCham BiH, Udruženja Srce za djecu, te neki od donatora koji su podržali ovu akciju, među kojima je i Grad Mostar sa gradonačelniko Mariom Kordićem na čelu.

Izvor: bljesak.info