Taksista iz Zenice obezbjeđuje besplatan prevoz za djecu sa smetnjama u razvoju

Rusmir Ljutvijević iz Zenice je krajem januara postao taksista, a od drugih ga izdvaja to što je u svako doba dana ili noći dostupan da bez naknade prevozi djecu sa smetnjama u razvoju.

Rusimir je i sam otac dječaka sa smetnjama u razvoju, koji ne može da hoda, ni da govori i zbog toga je želeo da pruži podršku djeci i roditeljima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Kako ističe, zahvalan je zajednici koja je i njega podržavala na različite načine.

Inspirisan humanom akcijom Rusimira Ljutijevića, Zeničanin Armin Zilić, koji je ujedno i vlasnik firme za šlepanje vozila, odlučio je da svoje usluge, bez nadoknade, ponuditi svim roditeljima djece sa smetnjama u razvoju.

Related Posts

“Bosonogi dječak” humanista velikog srca

Čovjek velikog srca, predsjednik humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i autor knjige “Priča o bosonogom dječaku”. Znate li o kome je riječ? Sigurni smo da znate! U nastavku pogledajte video priču sa Miroslavom Subašićem koji je o teškim iskustvima svog života s ulice napisao knjigu: „Priča o bosonogom dječaku“.https://www.youtube.com/embed/OF-3o5sUFI0?feature=oembed Autorka: Nataša Gavur mladibl.com

EU4Tech PoC: Novi poziv za inovativne ideje

Nastavljajući raditi na svojoj misiji pružanja podrške razvoju inovativnih poslovnih ideja, INTERA Tehnološki Park ostaje uključena u regionalne i europske inicijative kroz koje timovi i poduzeća mogu dobiti značajnu podršku u ranim fazama razvoja svojih ideja. Jedna od takvih inicijativa je i projekt EU4Tech PoC čiji je glavni cilj pružiti timovima tehničku podršku kako bi, prije izlaska na tržište,[…]