Taksista iz Zenice obezbjeđuje besplatan prevoz za djecu sa smetnjama u razvoju

Rusmir Ljutvijević iz Zenice je krajem januara postao taksista, a od drugih ga izdvaja to što je u svako doba dana ili noći dostupan da bez naknade prevozi djecu sa smetnjama u razvoju.

Rusimir je i sam otac dječaka sa smetnjama u razvoju, koji ne može da hoda, ni da govori i zbog toga je želeo da pruži podršku djeci i roditeljima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Kako ističe, zahvalan je zajednici koja je i njega podržavala na različite načine.

Inspirisan humanom akcijom Rusimira Ljutijevića, Zeničanin Armin Zilić, koji je ujedno i vlasnik firme za šlepanje vozila, odlučio je da svoje usluge, bez nadoknade, ponuditi svim roditeljima djece sa smetnjama u razvoju.

Related Posts

Proslavljen Međunarodni dan volontera

Odlična atmosfera i energija uz bezvremenske hitove i autorske pjesme karizmatičnog Amela Ćurića sinoć u St. James Irish Pubu povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera. Svirku i druženje je u znak zahvalnosti svojim volonterkama i volonterima organizovala Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Svim volonterkama i volonterima tim Fondacije tuzlanske […]

[OMLADINSKA BANKA] Prijavi se za članstvo u Odboru Omladinske banke i unaprijedi svoju zajednicu!

U okviru programa Omladinske banke objavljen je poziv za nove članove i članice Odbora. Prije nego što počneš sa popunjavam prijave, moraš se ulogovati. Ukoliko još uvijek nisi, registruj se u loncu i zatim klikni na PRIJAVI SE OVDJE.  Na poziv se mogu prijaviti mladi od 17 do 30 godina, koji imaju želju i volju da posvete svoje vrijeme aktivnostima[…]