Svjetski paraplivački miting: Bh. reprezentativci u samom vrhu svjetskog paraplivanja

U disciplini 50 metara delfin briljirao je Ismail Zulfić. Bh. reprezentativac osvojio je brončanu medalju u seniorskom A finalu, te srebro u konkurenciji juniora.

Završen je Svjetski paraplivački miting u Kairu, a reprezentativci Bosne i Hercegovine i trećeg dana natjecanja imali su odličan nastup.

U disciplini 50 metara delfin briljirao je Ismail Zulfić. Bh. reprezentativac osvojio je brončanu medalju u seniorskom A finalu, te srebro u konkurenciji juniora.  

Svoj nastup danas je imao i Ismail Barlov koji je u istoj disciplini isplivao vrijeme vrijedno šestog mjesta u seniorskom A finalu, dok je trku u konkurenciji juniora okončao na četvrtoj poziciji.

Ismail Barlov je prva dva dana takmičenja u Egiptu osvojio seniorsku zlatnu medalju na 50 metara prsno, te u disciplini 150 metara miks srebrnu u konkurenciji seniora i zlatnu među juniorima. Ismail Zulfić prehodno je bio srebrni u konkurenciji juniora u disciplini 200 miks.  

”Reprezentativci Bosne i Hercegovine iako najmlađi na Svjetskoj seriji su svojim rezultatima uspjeli upisati Bosnu i Hercegovinu u sami vrh svjetskog paraplivanja. Ovo je samo početak, ono najbolje vjerujemo da tek dolazi. Zahvalnost dugujemo i Paraolimpijskom komitetu BiH, Bh. telecomu, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevu, te općini Ilidža, bez čije podrške bi bilo teško ostvariti ovakve rezultate”- rekao je Amel Kapo, izbornik paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvor: bljesak.info