Svjetski i evropski prvaci u više plesnih stilova zaplesat će u Sarajevu 20. aprila

Yari Paolone i Erica Zuza

Svjetski i evropski prvaci u više plesnih stilova zaplesat će u Sarajevu 20. aprila. Prestižni Gala Dance Show bit će održan u okviru manifestacije Međunarodni plesni vikend u Sarajevu.

Ukoliko ste ljubitelj plesnih pokreta, bilo da se radi o latinoameričkim ili klasičnim plesovima, hip hopu, jazz danceu, modernom baletu, show dancu ili break danceu, ovu večer u Skenderiji ne trebate propustiti.

Publika će imati priliku uživati u nastupima vrhunskih solo plesačica i plesača, plesnih parova i grupa, a show predstavlja dvosatno čarobno putovanje kroz različite stilove i ritmove. U Sarajevo će ovim povodom, između ostalih, doći i Duc Anh Tran, velika plesna hip hop zvijezda i poznati sudac showa World of Dance, Josh Denyer, vrhunski profesionalni plesač koji je ostvario zapažene uloge u popularnim mjuziklima u Sydneyu i Londonu, Viktor Szabo i Vanja Vujić, aktuelni prvaci svijeta u kombinaciji latinoameričkih i standardnih plesova, Yari Paolone i Erika Zuza, jedan od najboljih plesnih parova Europe u latinoameričkim plesovima, kao i drugi osvajači medalja u različitim plesnim stilovima.

Osim renomiranih gostiju iz inostranstva, publika će vidjeti da i Sarajevo i Bosna i Hercegovina itekako imaju šta za ponuditi kada je ples u pitanju. Prije svih, ovdje mislimo na Ivonu Čurić iz sarajevske Astorije, srebrenu sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u kategoriji latin solo, kao i članice bihaćkog Virusa, koje su osvojile srebro i bronzu na Europskom prvenstvu u show danceu, ali i druge vrhunske plesačice i plesače sa zapaženim rezultatima.

Dvodnevni program manifestacije Plesni vikend u Sarajevu uključuje plesne radionice sa vrhunskim stranim trenerima za hip hop, contemporary i latinoameričke plesove, već spomenuti Gala Dance Show s renomiranim učesnicima i drugo izdanje International Dance Development Centre Festivala, cjelodnevnog takmičenja u modernim plesovima.

Ulaznice za Gala Dance Show su u prodaji na platou Centra Skenderija i u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, a zainteresovani posjetioci iz drugih gradova mogu ih rezervisati putem maila info@sarajevo.dance.

klix.ba