Svijet vođen srcem: NLB donira više od pola miliona eura

Svaki dan je prava prilika da budemo pažljivi prema drugima, ali nekako se čini da tokom prazničnog decembra ova vrlina više dođe do izražaja.

U NLB Grupi su toga svjesni i zato će ovu godinu završiti sa donacijama udruženjima u regionu kojima je potrebna podrška za nove prilike. NLB Banka Sarajevo je dio sredstva fonda usmjerila ka četiri udruženja kako bi prvenstveno pružila podršku njihovom radu za dobrobit djece.

Naš svijet je ljepši kada smo jedni pored drugih i s iskrenim srcem stvaramo nove prilike – prilike kao što su one koje nastaju uz našu podršku. Svi uposlenici NLB Grupe u regiji su predložili i glasali za različita udruženja, humanitarne organizacije i grupe u regionu kojima će biti donirana sredstva u ukupnoj vrijednosti od više od pola miliona eura. NLB Banka Sarajevo će, u okviru ove akcije, donirati sredstva u vrijednosti od 50.000 eura: Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”, Centru za autizam “Meho Sadiković” Tuzla, Udruženju “Jahači nade” i SOS Dječjim selima u Bosni i Hercegovini. Sredstva će biti isplaćena u protuvrijednosti KM.

“U NLB Grupi kažemo da je ovaj region naš dom i te riječi nešto znače. Ovdje su naše porodice, prijatelji, kolegice i kolege, sportisti za koje navijamo, vlasnici kafića koji znaju kakvu kafu volimo… Ovdje možemo disati punim plućima, stvarati, doživljavati uspone i padove, uspostavljati odnose. Samim tim je prirodno da želimo aktivno učestvovati, utjecati i poboljšati kvalitet života u našem domu, također stvarajući prilike tamo gdje ih nema dovoljno, posebno tokom praznika. Jer svijet vođen srcem je svijet pun prilika.”, poručili su iz NLB Banke.

Izvor: klix.ba