Sveučilište u Mostaru osnovalo Centar za umjetnu inteligenciju

Voditelj Centra za umjetnu inteligenciju Hrvoje Ljubić rekao je da je jedan od ciljeva razviti kvalitetne kadrove u području umjetne inteligencije kako bi Sveučilište u Mostaru moglo odgovoriti na potrebe tržišta rada.

Sveučilište u Mostaru osnovalo je Centar za umjetnu inteligenciju (SUM AI) na kojemu će se raditi na istraživanju, razvoju i obrazovanju u području umjetne inteligencije ove visokoškolske ustanove, te će biti potpora tamošnjem društvu i gospodarstvu, prenosi Hina.

Prvi takav centar u BiH

SUM AI je prvi takav centar u Bosni i Hercegovini s temeljnom zadaćom analiziranja potreba tržišta rada za stručnjacima iz područja umjetne inteligencije, obučavanja studenata i zaposlenika Sveučilišta te pružanja izvora potencijalnih stručnjaka industriji umjetne inteligencije.

“Osnivanje Centra za umjetnu inteligenciju na Sveučilištu u Mostaru predstavlja važan strateški korak u razvoju informatičkih tehnologija i odgovor na sve veću potražnju za stručnjacima iz područja umjetne inteligencije”, naveli su iz Sveučilišta u Mostaru.

Odgovor na potrebe tržišta

Voditelj Centra za umjetnu inteligenciju Hrvoje Ljubić rekao je da je jedan od ciljeva razviti kvalitetne kadrove u području umjetne inteligencije kako bi Sveučilište u Mostaru moglo odgovoriti na potrebe tržišta rada. “Iako centar nosi općenit naziv SUM AI, u prvoj fazi se želimo fokusirati isključivo na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju”, pojasnio je.

bljesak.info