Svaka neispunjena želja pronašla je svog prijatelja

Udruženje porodica i prijatelja dece obolele i izlečene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ tokom meseca decembra realizovalo je program Novogodišnjeg darivanja za decu i mlade obolele i izlečene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dela RS-a.

Zahvaljujući podršci grada Tuzla i javnih preduzeća sa područja Grada Tuzla kao brojnih društveno odgovornih kompanija, za decu i mlade obolele i izlečene od raka obezbeđeni su novogodišnji paketići, personalizovani kalendari i voće, koji su im uručeni na „Drive thru“ novogodišnjoj paradi.

Uz nesebičnu pomoć i podršku humanitaraca iz BiH i inostranstva uspešno je realizovana i akcija „Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja“, u okviru koje su sve male i velike želje štićenika Udruženja „PIPOL“ pronašle svoje prijatelje, koji su ih ispunili.

U utorak, 29.12.2020. godine predstavnice udruženja „PIPOL“ posetile su Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla tokom koje su za sve mališane hospitalizirane na Odeljenju za hematologiju i onkologiju uručile mobilne telefone i tablete, koji su bili njihove „velike“ želje, kako bi iako razdvojeni od svojih porodica i prijatelja, ipak ostali povezani sa njima za vreme dugotrajnog bolničkog liječenja.

Deci i mladima obolelim i izlečenim od raka koji se nalaze na kućnom lečenju i oporavku poklone u okviru akcije „Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja“ dostavio je Mobilni tim udruženja „PIPOL“, a izlečena deca i mladi preuzeli su svoje „želje“ na Novogodišnjoj „Drive thru“ paradi.

Novogodišnje paketiće dobila su i braća i sestre dece obolele i izlečene od raka čime je novogodišnja radost postala još veća.

Izvor:
https://givingbalkans.org/srbija/content/praznici-sezonska-davanja-donacije-paketici