ŠUTNJA NAS NE ŠTITI!

Dragi naši, počinjemo po 9. put sa pripremama za Osmomartovski MARŠ i želimo da i i vi budete dio kampanje – jer zajedno smo glasniji! 🔊🔊🔊🔊

Tema ovogodišnjeg marša je 🔇#ŠUTNJA i pod parolom
#ŠutnjaNasNeŠtiti želimo na jednostavan način poručiti da treba da reagujemo, te glasno ukažemo na problem i potražimo pomoć.

Šutnja medija, akademskih građana, javnih institucija i javnih ličnosti, udruženja građana, pojedinaca kao građana, ali po najviše samih žena o problemima žena – treba da se prekine!

Podržati nas možete veoma jednostavno: sve što treba je da na svojim kanalima podijelite šta želite (svoje razmišljanje, motivacionu poruku, parolu, pjesmu, priču, fotografiju itd.) u skladu sa našom temom – koristeći haštag #ŠutnjaNasNeŠtiti.

Nadamo se što većem odazivu i angažmanu svih nas, kako bismo zajedno uticali na podizanje svijesti – čime želimo osnažiti i edukovati žene koje imaju probleme da traže pomoć i reaguju.

Ohrabrimo i stanimo uz sve žene, te ih uputimo zajedno na prave adrese koje pružaju konkretne informacije i usluge ženama koje žele da prekinu svoju šutnju i preuzmu kontrolu nad svojim životom.

Osmog marta ponesite svoje crvene ruževe i krenite sa nama u OSMOMARTOVSKI MARŠ ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske tačno u podne – KADA PREKIDAMO ŠUTNJU U IME SVIH ŽENA!

💋 HVALA VAM! 💋💄

Oštra Nula Centar za mlade KVART, Radnička solidarnost, eTrafika.netFondacija Udružene ženeCentar za životnu sredinu / Center for EnvironmentHelsinški parlament građana Banja LukaБASOC Pokret PravdeUnsa GetoMreža za izgradnju mira / Network for Building Peace Građanke za ustavne promjene

#InternationalWomensDay
#8mart #osmomartovskimarš #danŽena #WomensDay

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]