Startup studio & profesor Kulović educirali ovogodišnje SIA finaliste i finalistice o Business Canvas modelu

Startup studio organizira segmentirane i tematske edukacije za svoje biznise i mikrobiznise.

Danas je u organizaciji Startup studija održana hibridna edukacija na temu Business Canvas modela. Edukaciju je za održao predavač prof.dr.sc. Dženan Kulović koji je  za ovogodišnje SIA finaliste i finalistice govorio o praktičnoj i teorijskoj primjeni modela. 

Profesor Kulović ima višegodišnju saradnju sa Startup studijem i naglasio je da Startup studio uspješno prati mlade preduzetnike i dijeli rizik sa njima, ali i da su svi oni koji razvijaju svoje ideje svjesni koliko je važna ta podrška koja postaje vjetar u leđa mladim preduzetnicima:

„Kada potencijalni preduzetnici, ili već postojeći razvijaju svoju ideju, vrlo je važno da tu ideju stave u neku formu. Danas je popularno da ta forma treba biti što jednostavnija, odnosno u one-page prikazu gdje u principu ono što ste zamislili u kreativnoj strani mozga treba staviti na papir i staviti u neku formu. Canvas metodologija je jedna izvrsna metodologija koja omogućava da preduzetnik detaljnije razradi i pripremi je kako bi ona sutra izrasla u vrlo ozbiljan biznis“, naglasio je Dženan Kulović profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, angažiran i na Univerzitetu u Tuzli.

Jedan od prisutnih učesnika današnje radionice bio je i osamnaestogodišnji Asad Grabovica koji je baš u loncu vidio priliku i prijavio se na ovogodišnje Social Impact Award takmičenje. Njegova ideja, Mr. Bob robotski batler, namijenjen da pomaže osobama sa invaliditetom, plasirala ga je u finale SIA takmičenja. Asad trenutno radi sa mentorima na unapređenju svog društvenog biznisa, a jedan od načina je edukacija na temu Business Canvas modela. Asad je ispričao koliko je ova edukacija važna i korisna za njega: 

„Jako mi je korisno jer sam ranije samo u dokumentima koje smo dobijali, dobijao opširno šta treba napisati, a sada smo ušli u detalje, a predavač nam je dao dosta primjera iz života, praktičnih primjera koji su nam pomogli da se približimo temi“, rekao je Asad Grabovica. 

Startup studio će nastaviti organizirati segmentirane i tematske edukacije za svoje biznise i mikrobiznise, ali i pružati podršku mladim preduzetnicama i preduzetnicima, kako onu finansijsku korz bespovratna sredstva za pokretanje biznisa ali i kroz model zajedničkog ulaganja i omogućavanje pristupa povoljnim kreditnim sredstvima, tako i onu mentorsku koja osigurava uspješnost biznis plana i biznis ideje. 

📍 Hibridni događaj realizira marketinška agencija Mašta.
📍 Ako i ti želiš pokrenuti svoj biznis pogledaj priliku za zajedničko ulaganje i kapital do 40.000 KM.
📍 Pogledaj galeriju sa današnje edukacije. 👇

lonac
lonac
lonac
lonac
lonac
lonac
lonac

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba u kampanji “Srcem za znanje i ništa manje”

Svjetlostkomerc i Udruženje Pomozi.ba, uz pomoć vjernih kupaca nastojat će osigurati pomoć za bolje i lakše obrazovanje djeci socijalno ugrožene kategorije u školskoj 2022/23 godini. Društveno odgovorna kampanja “Srcem za znanje i ništa manje” realizirat će se u periodu od 15.08. do 15.09.2022. godine. U navedenom periodu, građani će kupovinom u Knjižarama SVJETLOST i kupovinom brendova koje […]

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva Maeci Komitet ministara odobrio je 15. juna „Odluku o odobrenju i produžetku međunarodnih misija 2022“, kojom se za zemlje Zapadnog Balkana izdvaja iznos od 1,5 milion eura za doprinos procesima stabilizacije u regionu i napretku procesa pristupanja EU. Shodno tome, iz ovih sredstava biće sufinansirane[…]