Šta bismo trebali da radimo umesto opsesivnog čitanja vesti

IZVOR: citymagazine.rs, preneseno sa; DDL

Uz aktuelnu nimalo zavidno situaciju, nije čudno to što svi želimo da se informišemo o svim novim detaljima u vezi sa korona virusom i neophodnom izolacijom.

Foto: Shutterstock

Međutim, to ne znači da po ceo dan samo treba da listamo sve moguće vesti i pratimo sve blogove samo o tome.

Informisanost je dobra, ali opsesivnost nije i može da odvede u anksioznost i uznemirenost. To nikome nije neophodno u ovom trenutku, već svako treba da se fokusira na nešto pozitivno i korisno.

U nastavku pronađite nekoliko takvih predloga za ove trenutke kućnog karantina.

Osvežite kućne biljke

Zelenilo ulepšava sve vrste domova i uvek je preporučljivo imati makar jednu saksiju ukrasnih biljaka, ako ne i više. Verujemo da mnogi od vas već imaju tu praksu održavanja biljaka, ali nam se u gužvi desi da neke od njih zapostavimo.

Foto: Shutterstock

U ovim trenucima možemo im posvetiti malo pažnje i osvežiti ih, a ujedno se informisati kako da u budućnosti ne ponavljamo iste greške.

Vežbajte

Možda ne možete da idete u teretanu trenutno, ali to ne znači da ne možete da radite na jačanju svog tela i u sopstvenom domu. Za mnoge vežbe snage uopšte nisu potrebna nikakava pomagala osim podmetača, malo prostora i malo dobre volje.

Baš takve preporuke možete videti u ovom Instagram postu, ali slobodno pronađite i druge koje vam mogu biti korisne i nakon završetka izolacije.

Foto: Shutterstock

Sredite cipelarnik

Znate onu gužvu koju imate u cipelarniku i koju nikako da sredite? Sada je pravi trenutak za to, a ne zaboravite i da dezinfikujete svu obuću koju ste nosili prilikom izlaska iz kuće u neophodnu nabavku.

Proverite da li ima neke obuće koju više ne nosite, napravite bolji raspored koji će vam ubrzati funkcionisanje i bićete zahvalni sebi kada ponovo dođe vreme za češći boravak napolju.

Foto: Shutterstock

Izvadite vodene boje

U ovim trenucima treba ostati miran i priseban, ali i naći sebi neku umirujući zanimaciju. Ukoliko imate vodene boje u kući, izvadite ih i napravite mesta za mali kreativni kutak.

Možete se inspirisati raznim internet vodičima, ili isprobavati pravljenje različitih oblika i nijansi, šta god da vam odgovara. Naravno, ista vrsta relaksacije može biti i uz tempere, flomastere ili pak tuš.

Meditirajte

Meditacija je korisna i inače i preporučuje se svima, bez obzira na godine i fizičku spremnost, a to isto važi i sada. Dobra je i za telo i za duh, samo treba pronaći one varijacije na temu koje vama odgovaraju trenutno.

To je ujedno još jedan dobar način da se malo isključite i ponovo napunite baterije u stresnim trenucima.

Leave A Comment