Sedmična retrospektiva: Fondacije podržavaju razvoj lokalnih zajednica!

Kakve prilike lonac skriva, pokazat će nam Sedmična retrospektiva.

🍀 Sretan petak lonac.pro zajednici.
✨ Slavimo kraj radne sedmice i zajedničke uspjehe.

Od petka do petka, srkolamo koz rubrike i istražujemo šta se sve događalo u našoj zajednici, a ovog petka skrolamo kroz:

🕺 ZAJEDNICA & PREDUZETNIŠTVO 💥 PRILIKE ZA TEBE 🎁 POKLONI & PARTNERI

⚬ Lijepu priču o malom biznisu koji vrijedi pohvaliti donijela je Elma Mujić u #31 blogu rubrike Pohvali Biznis Ljubav i umjetnost pretočeni u brend Porcelanija. Dajana Bašić nam je ispričala priču preduzetnice i direktorice komunikacija Alme Mušić koja poručujue: “Samo je nebo granica!” – Intervju sa Almom Mušić.

⚬ Osim toga, ako te zanima preduzetništvo u loncu ove sedmice možeš saznati kojih 18 ideja se takmiči dalje u Turističkom inkubatoru. Prijave za još jedno takmičenje su u toku i možeš saznati Kako da prijaviš na Social Impact Award – SIA 2022.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstartupstudio.ba%2Fposts%2F552042803201356&show_text=true&width=500

⚬ A ako si mlada osoba u nekoj nevladinoj ogranizaciji ili doprinosiš svojoj zajednici onda će ovo biti odlična prilika za tebe. Nju nam  je donijela Telemach fondacija Program regionalnih grantova – novi pristup Telemach fondacije za podršku lokalnim zajednicama koja te poziva i na javne konsultacije na kojima možeš saznati više o projektnoj proceduri. Još jedna fondacija brine o razvoju zajednica, Trag Fondacija je u blogu [Bosna i Hercegovina] Preko lokalnih fondacija do razvoja zajednica pisala o neformalnim grupama koje planira podržati kako bi unaprijedila zajednice. 

https://giphy.com/embed/Mn5fSfVs8LmA952BxJ

💥 PRILIKE ZA TEBE

Poziv vizuelnim umjetnicima i umjetnicama: Prijavite radove na konkurs “Balkan bez uglja u 2036. godini”
⏳ Prijavi se do 16. maja.

Prijavi se na kafu sa ministrom
⏳ Prijavi se i pridruži se kafi 18. maja.

Interaktivni ONLINE kurs “UX/UI Design – Dizajnirajte vlastitu aplikaciju”
⏳ Prijavi se do 20. maja.

🗣 Budi dio TREĆE CPLA generacije!
⏳ Prijavi se do 23. maja.

Algorithmics – međunarodna dječija IT akademija za djecu od 6-17 g.
⏳ Kontaktiraj novosarajevo@algorithmicschool.com 

💥 TRAJNO OTOVORENE PRILIKE ZA TEBE 

🏳️ 40.000 KM da pokreneš ili unaprijediš svoj biznis
🏳️ Poguraj sutrašnje uzore! Mentoriši mlade i učestvuj u njihovom uspjehu
🏳️ Pripravnička praksa za studente i studentice
🏳️ Novinarska praksa na Dobarportal.net

🎁 POKLONI & PARTNERI

⚬ Za kraj, ostalo ti ispričam nešto o našim 🎁 Poklonima & partnerima. Naši partneri, Mistal Technologies, pozivaju te da se prijaviš na plaćenu praksu iz oblasti IT-a u njihovoj kompaniji.

⚬ Još uvijek te pitamo Gdje želiš provesti jedan radni dan? S kim? Izaberi nekog od naših partnera i napiši nam komentar. 

⚬ Ako još uvijek nisi imao ili imala svoj prvi posao, možda će te zanimati kakvo pitanje možeš postaviti budućem poslodavcu. Naši mentori i mentorice u loncu uskoro odgovaraju na ovo pitanje. #staytuned & prati odgovore. I ti možeš ostaviti svoj komentar ako si već imao ili imala ovo iskustvo i pomoći mladim ljudima da se pripreme za svoje prvo radno iskustvo! Hvala ti što doprinosiš. 💜

Ovako je protekla sedmica u loncu, a mi nastavljamo širiti dobre priče, pronalaziti i osnaživati mlade. Nadamo se da ćeš nam i ti dati svoj doprinos u nadolazećoj sedmici i pogurati mlade. Ostavi nam svoje prijedloge i podijeli sa nama svoja razmišljanja u komentar. Zahvalni smo svima koji na ovaj način doprinose razvoju nove generacije poduzetne omladine.

💜 Ne zaboravi da nas redovno pratiš na društvenim mrežama Linkedin-u, Facebook-u i Instagram-u i da ostaneš povezan ili povezana sa nama!

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom

Još uvijek možete osigurati svoje ulaznice na Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom. Ovaj kulturni događaj pod nazivom “Darujem zajednici koju volim” organizujemo 27.5. u Hotelu Garden u Tuzli, kako bismo se povezali s vama u trajno partnerstvo za budućnost. Pridružite nam se i rezervirajte svoje ulaznice do 16.5. https://www.fondacijatz.org/page/41/22896 Slavimo prošlost Oblikujmo budućnost zajedno https://www.facebook.com/watch/?v=5420627894616300 […]

FOND VOLIM SVOJ GRAD

 Komisija za dodjelu grantova pri Fondu Volim svoj grad donijela je Odluku o podršci za 14 projekata. Aplikantima sa najinovativnijim idejama biće dodijeljena podrška u iznosu od preko 44 000 KM. Potpisivanje ugovora održaće se 18.5.2022. godine u Međunarodnoj galeriji portreta u 13:00 sati. Podrška se realizuje u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg provodimo[…]