Sarajevski festival turizma od 30. marta do 1. aprila

Od 30. marta do 1. aprila 2022. godine biće održan Sarajevski festival turizma 2022. u sklopu 42. Međunarodnog sajma turizma i ugostiteljstva, navodi se na sajtu općine Ilidža.

Sarajevo (Foto: M DOGAN/shutterstock.com)

Tokom ovogodišnjeg festivala biće organizovana tematska konferencija, B2B susreti, stručno-edukativni i kulturno-umjetnički program, kao i degustacija tradicionalnih jela i pića uz raznovrstan izložbeni program.

Izlagači će na festivalu predstaviti domaće i inostrane turističke ponude, ali i promovisati turističke i prirodne potencijale BiH.

Inače, Sarajevski festival turizma već tradicionalno predstavlja važno mjesto okupljanja turističkog sektora, te je samim tim bitno marketinško sredstvo za prezentaciju ponude turističkih destinacija i usluga.

ba.ekapija.com

Related Posts

Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga

Centar za istraživačko novinarstvo zajedno sapartnerima iz Mreže za izvještavanje o različitosti Reporting Diversity Network 2.0 objavljuje javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga koji imaju za cilj suzbijanje govora mržnje i bolju prezentaciju različitosti. Javni poziv je otvoren u sklopu projekta Reporting Diversity Network 2.0 koji ima za cilj da efikasno utiče na medijsku prezentaciju etničke pripadnosti, religije i rodne ravnopravnosti u […]

Ka općem dobru: Pročitaj analize pravnog okvira za dobročinstvo

Filantropija u Bosni i Hercegovini je kompleksna i fragmentirana oblast koja nije bila predmet opsežnih analitičkih i zagovaračkih aktivnosti. Stoga su dvije publikacije koje su objavljene u okviru projekta „Pravni okvir za filantropiju“ značajan doprinos razumijevanju ove oblasti, njenom izučavanju i inspiracija za sve koje žele zagovarati za poboljšanje trenutno važećeg pravno-institucionalnog okvira. Početna analiza zakonskog okvira u Bosni[…]