Šantićev festival djece pjesnika: 30 mladih pokloniti će svoje pjesme mostarskoj pubilici

Program počinje u nedjelju 26. svibnja a završava velikim finalom u ponedjeljak, 27. svibnja , gdje će žiri, u sastavu Božo Kojac, Senka Marić i Aldina Medija, izabrati najuspješnije.

U četvrtak 23. svibnja je u galeriji spomen kuće Svetozara Ćorovića održana konferencija za medije povodom 11. izdanja Šantićevog festivala djece pjesnika. 

Kako su organizatori najavili, 11. Šantićev festival djece pjesnika će ove godine, u dva festivalska dana okupiti čak 30 mladih, nadarenih pjesnika, koji će i ovaj put svoje pjesme pokloniti mostarskoj publici. Oni dolaze iz Bosne i Herecegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, i, po prvi put, iz Turske.

Ambasadori festivala

Kako je Goran Kosanić, generalni tajnik SPKD Prosvjeta istaknuo, posebno je zadovoljstvo što mladi pjesnici, najbolji ambasadori festival, šire glas o festivalu te zahvaljujući tome, svake godine broj prijava na natječaj, raste.

Što se tiče samog Festivala, program počinje u nedjelju 26. svibnja a završava velikim finalom u ponedjeljak, 27. svibnja , gdje će žiri, u sastavu Božo Kojac, Senka Marić i Aldina Medija, izabrati najuspješnije.

Druženje

“Naši finalisti će, kao i prethodnih godina imati jedan školski sat o životu i djelu Alekse Šantića, koji će mlade pobliže upoznati sa veličinom i značajem Šantićeve poezije. Također, planirana je i tradicionalna posjeta pjesnikovom grobu te posjet parku Alekse Šantića, gdje će sudionici, prigodnim recitalom predstaviti svoje pjesme, zatim šetnja mostarskim ulicama, organizirani skok sa Starog mosta i naravno, vršnjačko druženje”, istaknula je Sabina Maslo, članica organizacijskog odbora Festivala.

  “U Prosvjeti se trudimo pokazati Mostar u njegovom najljepšim bojama, ukrašen dječjim smijehom i srećom. Naravno, kako bismo to uspjeli, pozivamo i građane grada Mostara da nam se pridruže na pjesničkoj večeri, u nedjelju, u bašti Ćorovića kuće te na finalnoj večeri, u prekrasnom ambijentu Yunus Emre Instituta, gdje ćemo zajedno uživati u  pjesmama i druženju. Svi građani su više nego dobrodošli”, izjavio je Kosanić

Izvor: bljesak.info