Sajam knjige u Sarajevu “Moć knjige”

Zadovoljstvo je obavijestiti Vas da KJP Centar “Skenderija” – Sarajevski sajam

planira održavanje XXXIII INTERNACIONALNOG SARAJEVSKOG SAJMA KNJIGA I UČILA 2022. u periodu od 20. do 25. aprila 2022. godine, pod motom “MOĆ KNJIGE”.

Sarajevski sajam knjiga i učila je najznačajniji i jedinstveni međunarodni susret autora, izdavača i čitalaca na kojem se promoviše više od 100 djela iz svih oblasti nauke, umjetnosti, kulture, obrazovanja i novih medija i tehnologija za učenje. Sarajevski sajam knjiga i učila ima izuzetnu ulogu u afirmaciji izdavačke, knjižarske, štamparske djelatnosti i u razvijanju kreativnih industrija i edukacije.

Za ovogodišnji vizuelni identitet Sajma zaslužan je autor i umjetnik Mihajlo Mišo Atijas.

Za izradu projekta dizajna „Bosanske kuće“ pobrinuli su se članovi tima, studentice i studenti Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu u sastavu: Jana Tadić, Ajla Gluhić, Sadija Ćosić, Omar Omeragić i Azemina Rastoder.

Na sajmu će se predstaviti preko 100 izdavača sa cca 30.000 naslova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Saudijske Arabije, Austrije, Njemačke, SAD i Irana.

Na Sajmu će se na poseban način  obilježiti  23. April – Svjetski dan knjige i autorskih prava koji je u čast Vilijama Šekspira (William Shakespeare) i Miguela de Servantesa (Miguel de Cervantes ) proglasio UNESCO.

Očekuje se veliki broj posjetitelja iz cijele BiH i regije.

Radno vrijeme sajma za posjetioce od 10:00 do 19:00 sati.

Ulaz je slobodan.

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]