Ruku na Srce organizuje dobrvoljno davanje krvi

Najavljujemo AKCIJU DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI sa humanitarnim Udruženjem “Ruku na srce”, koju realizujemo u saradnji sa [1]

Zašto je ova akcija bitna?

Krv je lijek koji je potreban mnogim pacijentima sa onkološkim i hematološkim oboljenjima, oboljelim osobama kojima je potrebna hirurška intervencija, povrijeđenim itd. Krv je lijek koji se ne može proizvesti, te su dobrovoljni darivaoci krvi jedini izvor za dobijanje ovog lijeka.

Ko sve može biti dobrovoljni darivalac krvi?

Darivalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina.

Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da zajedno sa našim volonterima podrže ovu humanitarnu akciju.

Doniraj krv, spasi život!

Kada?

25.2.2021. godine u periodu od 16:00 do 18:00 h

Gdje?

Hub Homework

– Kolodvorska 12, Sarajevo

Učestvuje u akciji Od srca za nju

Volonteri Udruženja “Ruku na srce” treću godinu zaredom pokreću projekat “Od srca za nju”, koji za cilj ima obezbijediti što veći broj higijenskih potrepština za pripadnice ženskog spola iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Pozivamo studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da nam se pridruže kako bismo skupa uljepšali Dan žena našim dragim sugrađankama.

Svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret za budžet porodica koje se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, odlučili smo ponovo pokrenuti projekat “Od srca za nju” kako bismo na Međunarodni dan žena izmamili osmijehe na licima pripadnica ljepšeg spola. Sigurni smo da će kao i prethodnih godina, naši sugrađani i ovoga puta prepoznati humanu ideju ovog projekta i pružiti svoj doprinos njegovoj realizaciji.

Sve donacije higijenskih potrepština moguće je dostaviti:

svakim radnim danom od 09:00 do 20:30h u prostorije “Homework Hub-a”
(ul. Kolodvorska 12, Sarajevo)

subotom od 10:00 do 12:00 h u Centar “Ruku na srce” na Dobrinji (ul.
Esada Pašalića 8)

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Projekat “Od srca za nju” (primalac: Udruženje “Ruku na srce”, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo).

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je jednim pozivom moguće donirati 2,00 KM.

Rok za prikupljanje svih priloga je 6. mart 2021. godine.

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]