Projekat „Kuke spasa“ za podršku najugroženijima u Gradačcu

Volonteri Udruženja „Kult“ iz Gradačca, pokrenuli su projekat „Kuke spasa“, u okviru koga su postavili limene kutije u koje će građani moći da ostave konzerviranu i nekvarljivu hranu kao i odeću koju više ne koriste.

Ideja je da svi koji to žele mogu anonimno donirati hranu i odeću, koju će njihovi socijalno najugraženiji sugrađani kasnije preuzeti.

Posebno dizajnirane limene kutije u kojima možete ostaviti svoje donacije postavljene su na parkingu kod Doma zdravlja i u ulici Reufa Huseinagića.

Kako navode iz udruženja „Kult“, u planu je postavljanje još nekoliko kutija na različitim lokacijama u gradu.

"KUKE SPASA"

Volonteri Udruženja „Kult“ su postavili limene kutije u koje će građani moći odložiti konzerviranu i nekvarljivu hranu kao i odjeću koju više ne koriste.Građani hranu i odjeću mogu odlagati u posebno dizajnirane limene kutije postavljene na parkingu kod Doma zdravlja i u ulici Reufa Huseinagića.

Gepostet von Radio Gradačac am Montag, 3. Februar 2020

(Giving Balkans)

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]