Projekat „Kuke spasa“ za podršku najugroženijima u Gradačcu

Volonteri Udruženja „Kult“ iz Gradačca, pokrenuli su projekat „Kuke spasa“, u okviru koga su postavili limene kutije u koje će građani moći da ostave konzerviranu i nekvarljivu hranu kao i odeću koju više ne koriste.

Ideja je da svi koji to žele mogu anonimno donirati hranu i odeću, koju će njihovi socijalno najugraženiji sugrađani kasnije preuzeti.

Posebno dizajnirane limene kutije u kojima možete ostaviti svoje donacije postavljene su na parkingu kod Doma zdravlja i u ulici Reufa Huseinagića.

Kako navode iz udruženja „Kult“, u planu je postavljanje još nekoliko kutija na različitim lokacijama u gradu.

"KUKE SPASA"

Volonteri Udruženja „Kult“ su postavili limene kutije u koje će građani moći odložiti konzerviranu i nekvarljivu hranu kao i odjeću koju više ne koriste.Građani hranu i odjeću mogu odlagati u posebno dizajnirane limene kutije postavljene na parkingu kod Doma zdravlja i u ulici Reufa Huseinagića.

Gepostet von Radio Gradačac am Montag, 3. Februar 2020

(Giving Balkans)

Related Posts

“Bosonogi dječak” humanista velikog srca

Čovjek velikog srca, predsjednik humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i autor knjige “Priča o bosonogom dječaku”. Znate li o kome je riječ? Sigurni smo da znate! U nastavku pogledajte video priču sa Miroslavom Subašićem koji je o teškim iskustvima svog života s ulice napisao knjigu: „Priča o bosonogom dječaku“.https://www.youtube.com/embed/OF-3o5sUFI0?feature=oembed Autorka: Nataša Gavur mladibl.com

EU4Tech PoC: Novi poziv za inovativne ideje

Nastavljajući raditi na svojoj misiji pružanja podrške razvoju inovativnih poslovnih ideja, INTERA Tehnološki Park ostaje uključena u regionalne i europske inicijative kroz koje timovi i poduzeća mogu dobiti značajnu podršku u ranim fazama razvoja svojih ideja. Jedna od takvih inicijativa je i projekt EU4Tech PoC čiji je glavni cilj pružiti timovima tehničku podršku kako bi, prije izlaska na tržište,[…]