Prijavite se na Feministički ekonomski forum

Sarajevski otvoreni centar i Fondacija Friedrich Ebert BiH organizuju treći Feministički ekonomski forum u petak 6. novembra od 12 do 15 sati.

Ovogodišnji FEF u fokus stavlja rodnu perspektivu pandemije COVID-19. Da bi uvođenje rodne perspektive u javni diskurs o pandemiji bilo moguće, neophodno je razumjeti da društvene promjene nisu rodno neutralne i da proizvode različite posljedice po žene i muškarce u našem društvu.

Cilj Foruma je analizirati načine na koji trenutna pandemija doprinosi produbljivanju rodne nejednakosti u oblasti zdravlja, obrazovanja, produktivnog i reproduktivnog rada i nasilja u porodici te na osnovu diskusije sa učesnicima i učesnicama dati konkretne preporuke kako bi buduće odluke kriznih štabova i drugih institucija bile pravednije i efikasnije.

Ključna pitanja na koja ćemo se osvrnuti tokom diskusije su:

• Kako se pandemija odrazila na navedene oblasti?

• Kakve je posljedice ostavila na naše živote?

• Ko je snosio najveći teret krize?

• Zašto je važno govoriti o ovim temama iz rodne perspektive

Agendu možete preuzeti ovdje.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite putem maila: amina@soc.ba najkasnije do 04. 11. 2020. Broj učesnika_ca je ograničen.

Izvor: Sarajevski otvoreni centar

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]