Promocija zbornika radova Kojeg je roda sigurnost?

Sarajevski otvoreni centar vas poziva na promociju novog zbornika Kojeg je roda sigurnost? 20 godina Rezolucije Vijeća sigurnosti 1325 “Žene, mir i sigurnost” u kontekstu Bosne i Hercegovine. Publikacija okuplja radove 14 autora_ica koji se bave pitanjima roda i sigurnosti iz više perspektiva, i povezuje predstavnike_ce akademske zajednice, nevladinog sektora i eksperte_ice.

Promocija će biti organizovana online (preko Zoom platforme) u utorak 10. novembra s početkom u 13 sati. Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite putem prijave.

Promociju će moderirati Vanja Matić, službenica za rodna pitanja, Misija OSCE u BiH, a u diskusiji će učestvovati priređivačice Zbornika Amila Ždralović i Mirela Rožajac Zučičić i autor_ica Adnan Kadribašić i Lejla Balić.

Učesnicima_cama će se obratiti i ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH, NJ.E. Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u BiH, Samra Filipović Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova, te Emina Bošnjak, direktorica Sarajevskog otvorenog centra. Zbornik ”Kojeg je roda sigurnost” dostupan je ovdje.

Zbornik je nastao u saradnji Sarajevskog otvorenog centra sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini i kroz institucionalnu podršku Švedske kroz program razvojne saradnje i Ambasade.

Izvor: Sarajevski otvoreni centar

Related Posts

Poziv za podnošenje prijedloga projekata: „Jačanje uloge lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini 2. faza“

Obavještavamo vas da je projekat „Jačanje uloge lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini 2. faza“ objavio poziv za podnošenje prijedloga projekata. Ovaj poziv za podnošenje prijedloga projekata (CFP) posebno je povezan i treba biti podnesen pod UNDP-ovim BIH10 / 00097541 – „Jačanje uloga lokalnih zajednica / Mjesne zajednice (MZ) u Bosni i Hercegovini […]

Staklena šetnica na Fortici nova turistička atrakcija Mostara (VIDEO)

Šetnica sa staklenim podom na Fortici nova je turistička atrakcija Mostara, čije se službeno otvaranje očekuje na proljeće ove godine Visoka oko 15 metara nad obroncima Fortice, prostora za šetnju dugog oko 35 metara, obogatit će turističku ponudu grada na Neretvi te pružiti sasvim nove doživljaje posjetiteljima. Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara inicijator je projekta staklene šetnice, koji je uslijedio[…]