Promocija zbornika radova Kojeg je roda sigurnost?

Sarajevski otvoreni centar vas poziva na promociju novog zbornika Kojeg je roda sigurnost? 20 godina Rezolucije Vijeća sigurnosti 1325 “Žene, mir i sigurnost” u kontekstu Bosne i Hercegovine. Publikacija okuplja radove 14 autora_ica koji se bave pitanjima roda i sigurnosti iz više perspektiva, i povezuje predstavnike_ce akademske zajednice, nevladinog sektora i eksperte_ice.

Promocija će biti organizovana online (preko Zoom platforme) u utorak 10. novembra s početkom u 13 sati. Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite putem prijave.

Promociju će moderirati Vanja Matić, službenica za rodna pitanja, Misija OSCE u BiH, a u diskusiji će učestvovati priređivačice Zbornika Amila Ždralović i Mirela Rožajac Zučičić i autor_ica Adnan Kadribašić i Lejla Balić.

Učesnicima_cama će se obratiti i ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH, NJ.E. Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u BiH, Samra Filipović Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova, te Emina Bošnjak, direktorica Sarajevskog otvorenog centra. Zbornik ”Kojeg je roda sigurnost” dostupan je ovdje.

Zbornik je nastao u saradnji Sarajevskog otvorenog centra sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini i kroz institucionalnu podršku Švedske kroz program razvojne saradnje i Ambasade.

Izvor: Sarajevski otvoreni centar

Related Posts

Iskustvo s treninga Informisanje javnosti i odnosi s medijima 03.-05.08.2022.

Podijelit ću s vama korisne informacije i znanja koje sam prikupila tokom treninga Informisanja javnosti i odnosa s medijima u odličnoj organizaciji Instituta za razvoj mladih “KULT”. Nadam se da ću vam uspjeti prenijeti savjete putem bloga. Treningu su prisustvovali predstavnici različitih nevladinih organizacija i udruženja sa prostora cijele Bosne i Hercegovine koja sarađuju sa programima USAID-a. […]

Aktivni & Mladi: Amra Durić Čaušević (Omladinska banka Bugojno)

Iako se po godinama možda više ne ubraja u mlade, Amra u duši ima tek 18! Danas ti predstavljamo Amru Durić Čaušević, koja ima 37 godina i živi u Bugojnu. Po zanimanju diplomirana pravnica, već 8 godina zaposlena u struci, Amra volontira u svojoj lokalnoj zajednici i aktivno učestvuje u aktivnostima koje provodi tim Omladinske banke Bugojno. Amra kaže da uživa u svemu[…]