Prijavite se na Dan logistike 2023!

Drage članice, partneri i prijatelji eCommerce asocijacije u BiH, Pozivamo vas na besplatni događaj – “Dan logistike” koji se održava 05.12.2023. godine u Amfiteatru Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu sa početkom u 09:00.

Događaj

05.12.2023. 09:00

Link događaja

Amfiteatr Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA

Drage članice, partneri i prijatelji eCommerce asocijacije u BiH,
 
Pozivamo vas na besplatni događaj – “Dan logistike” koji se održava 05.12.2023. godine u Amfiteatru Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu sa početkom u 09:00 sati.

S ponosom najavljujemo našu ulogu kao sponzora drugog dijela Dana logistike, koji je posvećen jednoj od najključnijih tema današnjice – e-commerce oblasti.

Fokusirat ćemo se na:

 👉🏼 istraživanje ključnih trendova i uloge e-commercea na tržištu, te kako ta dinamika utječe na logističke lance
 👉🏼 važnost precizne identifikacije proizvoda u digitalnom okruženju, naglašavajući ključnu ulogu standarda u tom procesu
 👉🏼 istraživanje izazova posljednje faze dostave, poznate kao “last mile delivery”
 👉🏼 inovacije u reverzibilnoj logistici te njezin doprinos ekološkoj održivosti

 
Mjesto održavanja: Amfiteatar Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA
Datum: 05.12.2023.
Početak: u 09:00h

 
PRIJAVI SE OVDJE
 
 
O čemu ćemo razgovarati?
 
“Dan Logistike” koji organizujemo u saradnji sa GS1 Bosne i Hercegovine i Fakultetom za saobraćaj i komunikacije pružit će neponovljivu priliku za sudjelovanje u jedinstvenom događaju posvećenom najnovijim trendovima i inovacijama u logističkom sektoru.

Događaj je koncipiran sa dva ključna bloka predavanja i panel diskusijom, pružajući sudionicima detaljniji uvid u specifičnosti ključnih područja logistike.
 
Prvi blok
U jutarnjem dijelu događaja, fokus je na skladišnom poslovanju, gdje će stručnjaci iz različitih sektora raspravljati o izazovima i inovacijama u upravljanju skladištima.
 
Problemi u skladištenju: Proučit ćemo specifične izazove s kojima se suočavamo u svakodnevnim operacijama skladišta, te kako kompanije pronalaze rješenja za efikasno upravljanje.
Standardi i logistička naljepnica: Predavanje će se fokusirati na važnost primjene logističkih standarda kako bi se osigurala transparentnost i praćenje proizvoda kroz lanac snabdijevanja.
Konstrukcije za visokoregalna skladišta: Pregledat ćemo inovacije u konstrukcijama koje omogućavaju učinkovito upravljanje visokoregalnim skladištima, optimizirajući prostor i logističke procese.
WMS i TMS: Predavanje će obuhvatiti softverska rješenja za upravljanje skladištem (WMS) i transportnim sistemima (TMS), istražujući njihovu ulogu u optimizaciji operacija.
Skladištenje i zahtjevi ino kupaca za označavanje logistike: Proučit ćemo kako kompanije zadovoljavaju zahtjeve inozemnih kupaca za označavanjem roba, naglašavajući važnost globalne usklađenosti.
 
Panel
Panel će se fokusirati na tržište i kroz diskusiju pokušati odgovoriti “Kakve kadrove tržište logistike treba?” Panel diskusija će se fokusirati na potrebne vještine, obrazovanje i perspektive budućnosti u sektoru logistike.
 
Drugi blok
Poslijepodne će biti posvećeno sve važnijoj ulozi logistike u e-commerceu, istražujući ključne aspekte digitalne trgovine.
 
Uloga e-commercea na tržištu: Razmatrat ćemo ključne trendove i ulogu e-commercea na savremenom tržištu, sagledavajući utjecaj na logističke lance.
Identifikacija proizvoda u digitalnom svijetu: Rasvijetlit ćemo važnost precizne identifikacije proizvoda u digitalnom okruženju te kako standardi igraju ključnu ulogu.
Web shop u BiH: Razmatrat ćemo perspektivu i izazove vođenja web shopa u Bosni i Hercegovini, s fokusom na logističke procese.
Preuzimanje pošiljki i logistika: Pregledat ćemo praktične aspekte preuzimanja pošiljki i logistike u e-commerceu, razmatrajući načine optimizacije procesa.
Last mile delivery: Istražit ćemo izazove posljednje faze dostave, poznate kao “last mile delivery”, te kako se nositi s logističkim izazovima u tom kontekstu.
Reverzibilna logistika i ekologija: Proučit ćemo inovacije u reverzibilnoj logistici i njezin doprinos ekološkoj održivosti.
 
Nagradna igra
Na kraju predavanja pokušat ćemo se zabaviti NAGRADNOM IGROM u kojoj svi učesnici mogu interaktivno učestvovati, a najbolji će osvojiti nagrade.
 
Zašto se kompanije trebaju prijaviti na ovaj događaj?
Networking i partnerstva: Sudjelovanjem u ovom događaju, kompanije imaju priliku uspostaviti vrijedna poslovna partnerstva i proširiti svoju mrežu kontakata. Kroz panel rasprave, prezentacije i radionice, otvaraju se prostori za razmjenu iskustava i zajedničko rješavanje izazova.
Povećanje vidljivosti: Ovo je izvrsna prilika za povećanje vidljivosti i stvaranje pozitivnog dojma u industriji.
Edukacija i razmjena znanja: Događaj pruža pristup stručnjacima i stručnim predavanjima koja mogu pomoći kompanijama u unapređenju njihovih procesa logistike. Edukacija o standardima, označavanju proizvoda i rješavanju izazova skladištenja donosi dodatnu vrijednost poslovanju.
Pristup studentima: Zbog sve veće porebe za radnom snagom koje je sve manje na našem tržištu kompanije imaju priliku stupiti u kontakt sa studentima i ponuditi im angažmane.
 
 
Zašto studenti trebaju sudjelovati?
Sticanje znanja iz prve ruke: Studenti će imati priliku čuti direktne informacije od stručnjaka iz industrije o najnovijim tehnologijama, trendovima i izazovima u logistici. To im omogućuje da dobiju praktičan uvid iz stvarnog poslovnog svijeta, te im može dati ideje za pisanje stručnih ili diplomskih radova.
Mogućnost povezivanja s potencijalnim poslodavcima: Sudjelovanje na događaju pruža priliku studentima da uspostave kontakte s potencijalnim budućim poslodavcima. Razgovori, paneli i networking mogu rezultirati pozivima za praksu ili zapošljavanje.
Interaktivni panel: Studenti će imati priliku slušati panel diskusiju i postavljati pitanja. Ovo im pruža priliku za učenje kroz iskustvo.
 
 
Ovaj događaj je stvoren kako bi potaknuo dijalog između kompanija, studenata i ministarstva, stvarajući prostor za zajedničko učenje, razmjenu iskustava te razvoj inovacija u području logistike.

PRIJAVI SE OVDJE

Izvor: lonac.pro