Futures Leaders Summit 2023: Ponovno promišljanje sadašnjosti i zamišljanje budućnosti

Promislimo sadašnjost i zamislimo budućnost zajedno 15.-17. decembra u Domu Mladih Sarajevo.

Futures Leader Summit, ili skraćeno FLS, je godišnji događaj za buduće lidere koji će vam pomoći da preispitaju sadašnjost i ponovo zamisle budućnost! 

Od svoje prve iteracije 2021. godine, služi kao vodeća platforma u zemlji za stalnu saradnju između lidera u usponu, lokalne ekonomije i globalne zajednice, a sve s ciljem njegovanja sljedeće generacije kreatora promjena koji će transformirati Bosnu i Hercegovinu. u prosperitetnu naciju.

Naravno, ni ove godine nije drugačije! Tri track-a FLS’23 su:

  • Game On: The Potential of Digital Entertainment
    Napredak u tehnologiji pokrenuo je ekspanziju poslovanja digitalne zabave, posebno industrije video igara, koja sada nudi impresivna iskustva, društvenu povezanost, razvoj vještina i konkurenciju – o svemu će se raspravljati u prvoj temi, predstavljajući nove mogućnosti u našoj regiji.
  • Building Transformative Communities
    Druga tema se fokusira na istraživanje zajednica koje stvaraju transformativne promjene širom svijeta naglašavajući liderstvo i ohrabrujući aktivno uključivanje u rješavanje sistemskih pitanja i stvaranje održivih promjena.
  • Emerging Technologies and Their Impact on Society
    Treća tema naglašava odgovorne inovacije u novim tehnologijama, promovišući međudisciplinarnu saradnju kako bi se odgovorilo na njihove izazove i mogućnosti uzimajući u obzir njihov globalni uticaj.

Kako bi oživjeli ove teme i događaj u cjelini, FLS’23 pozdravlja svjetske lidere, koje možete pogledati klikom ovdje.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez pokretača koji stoji iza cijelog događaja – nevjerovatnih naučnika, alumnija, volontera i osoblja Fondacije budućnosti u BiH, uz podršku mentora, donatora, ambasadora i mnogih drugih kojima je BHFF cilj blizak njihova srca.

Pripremite se i označite svoje kalendare – sada možete osigurati svoje mjesto! Pogledajte na koji način to možete uraditi ovdje.

Promislimo sadašnjost i zamislimo budućnost zajedno 15.-17. decembra u Domu Mladih Sarajevo.

Izvor: lonac.pro