Prijavi se na plaćenu praksu i testiraj svoje znanje

Tražiš prvo radno iskustvo? Želiš da praktično savladaš sve ono što učiš o finansijama, računovodstvu i administraciji? Pogledaj šta ti nudi finansijsko-administrativni tim Fondacije Mozaik i jesi li baš ti osoba koja im nedostaje.

Da skratimo i tvoje i naše vrijeme, prvo pogledaj ove kriterije. Ako se ne pronalaziš u njima, čekaj narednu priliku jer nemaju svi internshipi iste kriterije. 😍

🟥 OSNOVNI KRITERIJI:  

 • Imaš 18-35 godina i u potrazi si za (prvim) radnim iskustvom? 
 • Lokacija: Splitska 14 (Sarajevo), Fondacija Mozaik (radno vrijeme je 6 sati dnevno)  
 • Trajanje: Praksa traje mjesec dana, uz mogućnost produžavanja  
 • Rok za prijavu: 29.1.2023. godine (u ponoć) 
 • Honorar: 300 KM  
 • Prijava: isključivo kroz lonac.pro  
 • Početak rada: već u srijedu 1.2.2023. godine (easy start – u 9:00 😊). 

Ako sebe vidiš kao nekoga ko doprinosi timu dok se razvija i usavršava svoje vještine, pročitaj šta očekujemo od tebe.  

🟥 ŠTA OČEKUJEMO DA ĆEŠ RADITI?

 • Asistirati u finansijsko-administrativnim poslovima; 
 • Komunicirati s mladim aktivistima i aktivistkinjama, kao i preduzetnicama i preduzetnicima; 
 • Savladati osnove rada u finansijsko-administrativnom odjelu: odlaganje poslovne dokumentacije i digitalno upravljanje, pomagati u procesu platnog prometa i izvještavanja, raditi u sistemima obrade podataka;  
 • Upoznati se sa računovodstvenim programom MS Navision koji predstavlja poznato softversko rješenje za evidentiranje troškova i izradu bilansa stanja, uspjeha, polugodišnjeg i godišnjeg računa te izradu izvještaja za potrebe praćenja potrošnje. 

Sve ovo je moguće i ako samo 6 sati dnevno budeš provodio ili provodila s nama! 😁

Već 30.1. javljamo ko je u užem krugu, a 1.2. nam se možeš pridružiti u kancelariji (tako da ti za ovu praksu ne treba samo brz mozak, nego i prsti 😊) i krenuti raditi kao Administrativna asistentica ili asistent u Fondaciji Mozaik.

Vjerujemo da ti najviše znači da pročitaš iskustva bivših interna i internica i iz prve ruke saznaš kako će ti ova prilika pomoći u profesionalnom razvoju.  Zato u nastavku pročitaj šta Nejla kaže o svom iskustvu u ovom timu: 

Sviđa ti se ideja da već sljedeće sedmice kreneš dolaziti na praksu? Onda se registruj u loncu (ako već nisi) i klikni na PRIJAVI SE OVDJE. Popuni prijavu do 29.1.2022. godine u 23:59 h, a nakon procesa selekcije dobit ćeš informaciju da li te pozivamo na intervju.

*Napomena: Ukoliko imaš bilo kakvih tehničkih problema, javi se našoj tehničkoj podršci, klikom na oblačić u donjem desnom uglu. Ovdje možeš da pogledaš Kako da prijaviš bag u loncu?  

Sretno! 🎈

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]