Pridruži nam se na konferenciji “Healing Balkans: Healing is Possible” u Sarajevu!

 Datum: 28.5.2024. godine
 Lokacija: Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina

Konferencija “Healing is Possible” nudi jedinstvenu priliku za zdravstvene radnike ili radnice, studente i studentice i sve zainteresirane za ovu temu da se pridruže inspirativnom dijalogu i povežu s vodećim stručnjacima i stručnjakinjama i nauče o novim terapijama i tretmanima.

Šta očekivati?
Healing Balkans te poziva da se pridružiš ovom značajnom događaju, koji će se održati 28. maja 2024. godine u Sarajevu. Na konferenciji će govoriti vodeći stručnjaci ili stručnjakinje i istraživači ili istraživačice iz cijelog svijeta. Među glavnim govornicima su Rick Doblin, osnivač MAPS-a, Marcela Ot’alora i Bruce Poulter, koji će se fokusirati na definicije i tretmane trauma terapijom potpomognutom MDMA-om. Pored njih, prisustvovat će i dr. Marija Franka Žuljevićprof. Tanja Dujić i dr. Elvir BećirovićAida Mysan, predsjednica uprave Instituta za somatic experiencing is SAD-a. Poseban gost bit će Mario Zulić iz Nepopularne psihologije, koji će podijeliti rezultate svojih istraživanja o psihodeličnom iskustvu.

Višednevna edukacija
Nakon konferencije, od 29. maja do 6. juna, bit će organizovana višednevna edukacija o terapiji potpomognutom MDMA-om, koja je pokazala izvanredne rezultate kod pacijenata s kompleksnim PTSP-om. Ova edukacija nudi detaljan uvid u kliničku primjenu psihodelika, s naglaskom na praktične vještine za terapeute koji žele integrirati ove metode u svoju praksu. Učesnici i učesnice će kroz interaktivne radionice učiti o sigurnosnim protokolima, terapeutskim tehnikama i naučnim osnovama ove terapije.

Kako se prijaviti?
Sudjelovanje na konferenciji i treningu je moguće isključivo uživo. Svoje ulaznice za konferenciju možeš kupiti putem Entrio sistema, po pristupačnim cijenama od 20 do 60 KM (od 10 do 30 €). Konferencija i edukacija se organizuju zasebno, stoga se za sudjelovanje prijavljuješ odvojeno.

Ulaznice za konferenciju možete kupiti ovdje!
Vidimo se u Sarajevu!

Često postavljana pitanja
1. Ko može prisustvovati konferenciji? Svi zainteresovani za liječenje PTSP-ja i traume, uključujući zdravstvene radnike, istraživače, studente i studentice i širu javnost.
2. Kako se mogu prijaviti? Registruj se putem navedenih linkova za konferenciju i edukaciju.
3. Da li se konferencija i edukacija plaćaju odvojeno? Da, za svaku aktivnost se prijavljuješ i plaćaš zasebno. Edukacija je već popunjena za ovaj ciklus.

Za više informacija o konferenciji i načinu registracije, posjeti Healing Balkans.

Izvor: rolify.com