Predstavnici Udruženja „Mreža za izgradnju mira“ posjetili općinu Banovići

U posjeti općini Banovići boravili su predstavnici Udruženja „Mreža za izgradnju mira“ iz Sarajeva. U razgovoru sa općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem razmatrane su mogućnosti međusobne suradnje i zajedničkog djelovanja u narednom periodu. Sastana je bio prilika da se načelnik Gutić upozna sa radom i misijom Udruženje i njegovim najvećim projektom „Snaga lokalnog“. Ovom prilikom iskazana je spremnost da se u okviru navedenog projekta pruži mentorska podrška i edukacija nevladinim organizacijama na području naše Općine.

Također, upućen je poziv općini Banovići da postane članica Mreže gdje će imati sve potrebne informacije vezane za donatore dostupne u BiH, informacije o aktuelnim projektima te besplatne usluge eksperata.

Mreža za izgradnju mira trenutno broji 220 članica širom Bosne i Hercegovine. Rječ je o različitim nevladinim organizacijama koje imaju za cilj promoviranje pozitivnih praksi, turističkih potencijala i zajedničkih aktivnosti nevladinog i vladinog sektora. Mreža je formirana sa zadatkom da se na lokalnom nivou stvari promjene na bolje.

Izvor: banovici.gov.ba

Related Posts

Trening Finansijski menadžment

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijski menadžment koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se […]

Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom[…]