Predstavnici Udruženja „Mreža za izgradnju mira“ posjetili općinu Banovići

U posjeti općini Banovići boravili su predstavnici Udruženja „Mreža za izgradnju mira“ iz Sarajeva. U razgovoru sa općinskim načelnikom dr. Begom Gutićem razmatrane su mogućnosti međusobne suradnje i zajedničkog djelovanja u narednom periodu. Sastana je bio prilika da se načelnik Gutić upozna sa radom i misijom Udruženje i njegovim najvećim projektom „Snaga lokalnog“. Ovom prilikom iskazana je spremnost da se u okviru navedenog projekta pruži mentorska podrška i edukacija nevladinim organizacijama na području naše Općine.

Također, upućen je poziv općini Banovići da postane članica Mreže gdje će imati sve potrebne informacije vezane za donatore dostupne u BiH, informacije o aktuelnim projektima te besplatne usluge eksperata.

Mreža za izgradnju mira trenutno broji 220 članica širom Bosne i Hercegovine. Rječ je o različitim nevladinim organizacijama koje imaju za cilj promoviranje pozitivnih praksi, turističkih potencijala i zajedničkih aktivnosti nevladinog i vladinog sektora. Mreža je formirana sa zadatkom da se na lokalnom nivou stvari promjene na bolje.

Izvor: banovici.gov.ba