Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine u Američkom kutku u Bihaću, sa početkom u 10h, tokom koje će se prezentirati prethodno pomenuti projekat zainteresovanim LRO-ma.

Svrha LRO/AA je jačanje uloge LRO-a u razvoju lokalnih zajednica povećanjem efikasnosti organizacija, saradnje između LRO i filantropije u lokalnim zajednicama. Mreža za izgradnju mira, u partnerstvu sa USAID-om, nastoji da podrži LRO, mobiliše resurse i unaprijedi saradnju sa lokalnim vlastima, biznisima i javnošću u rješavanju izazova u razvoju zajednica.

U sklopu ovog projekta, Mreža za izgradnju mira će vršiti distribuciju institucionalnih i operativnih grantova LRO-ima širom Bosne i Hercegovine. Mreža za izgradnju mira će u januaru 2023. godine objaviti poziv za dostavljanje projektnih prijedloga od strane LRO-a. Detaljne informacije o projektu i pozivu će biti predstavljene na prezentaciji 16. decembra 2022. godine.

Ukoliko imate pitanja, molimo vas da svoja pitanja dostavite putem maila na dajana.celebic@mreza-mira.net (kontakt osoba Dajana Čelebić). Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 14. decembra 2022. godine do 17h prijavom na link


Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA)
Prezentacija projekta Podrške lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA)
Bihać, Američki kutak Bihać

Petak, 16. decembar 2022. godine, u 10h

Program rada

09:30 – 10:0Dolazak učesnika_ca
10:00 – 10:15 Prezentacija projekta Snaga lokalnog
10:15 – 11:15Prezentacija projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama
11:15 – 12:00Diskusija, pitanja i odgovori