Poziv za Osnovni trening iz izgradnje mira, Ulcinj, Crna Gora, 18. 10. – 28. 10. 2024.

Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo-Beograd poziva te da se prijaviš za Osnovni trening iz izgradnje mira
18. 10. – 28. 10. 2024. Ulcinj, Crna Gora

Trening iz izgradnje mira je vid mirovnog obrazovanja koji CNA praktikuje već više od 25 godina, radeći sa ljudima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Kosova, Makedonije i Crne Gore i potičući na taj način prekograničnu saradnju i izgradnju povjerenja u regionu bivše Jugoslavije.
Trening je mjesto i prostor za razmjenu, refleksiju i samorefleksiju, kritičko propitivanje, vrijednosna i idejna neslaganja, vježbanje dijaloga sa neistomišljenicima. To je prilika za rad na sebi čija je svrha da doprinese promjeni na društvenom nivou.

Učešćem na treningu dobijaš priliku da zajedno sa drugim ljudima prepoznaš i preispitaš ključne probleme u tvom društvu, te razvijaš ideje i inspiraciju kako da se aktivno uključite u njihovo rješavanje.

Takođe, to je prilika da tvoj predstojeći, ili postojeći društveni angažman nadogradiš sa regionalnom perspektivom, da učestvuješ u razmjeni iskustava i mišljenja sa učesnicima i učesnicama iz susjednih zemalja, kao i sa svojim sugrađanima i sugrađankama iz različitih etničkih grupa, i da napraviš prvi korak ka tome da društva u kojima živimo budu manje nasilna.

Sve informacije o Treningu iz izgradnje mira, datumu i mjestu održavanja te načinu prijave možeš dobiti na ovom linku.

Izvor: rolify.com