Poziv na besplatni ciklus radionica o pripremi i provedbi EU projekata u Sarajevu (14.-18.6.2022.)

Pozivamo Vas da se prijavite na ciklus radionica o pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova koji planiramo održati u Sarajevu, od 14. – 18. lipnja 2022. godine, od 10 – 18 sati.   

UDD – Udruga za demokratsko društvo u partnerstvu s Udrugom Dobra uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u okviru međunarodne razvojne suradnje organizira besplatne cikluse edukativnih seminara o pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Prvi ciklus radionica održan je u Mostaru, a treći planiramo organizirati u listopadu u Crnoj Gori. Drugi petodnevni ciklus radionica planiramo u Sarajevu od 14.-18. lipnja 2022. godine, od 10 – 18 sati. Šesti dan ovog ciklusa organizirat ćemo naknadno u dogovoru s polaznicima. Sudionicima edukacija bit će u nastavku projekta omogućeno pružanjem individualnih potpora u pripremi i provedbi konkretnih projekata do kraja veljače 2023. godine. Edukativne aktivnosti s potporom korisnicima obuhvaćaju seminare pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova s edukacijom za volontere i upravljanje volonterima, te kroz nastavak rada pružanjem individualnih potpora korisnicima online ili uživo.

U prvom dijelu ciklusa, fokusirat ćemo se na analizu problema, dionika, logičku matricu, detaljnu razradu aktivnosti i izradu proračuna. U drugom dijelu, fokus će biti na upravljanju projektom, na ulozi  volonterstva u EU projektima (uloga i menadžment volontera). Nakon održanih radionica voditeljica projekta i izvoditeljica edukacija nastavit će pružati potporu korisnicima online putem (individualnim savjetovanjem, elektroničkom poštom, sastancima uživo ili na zoomu) kako bi korisnici što uspješnije pripremili ili proveli konkretne projekte. Ovisno o potrebi korisnika, potpora će se odnositi na obavještavanje o otvorenim natječajima, usmjeravanje na određeni tip natječaja ovisno o projektnoj ideji, pomoć u izradi projekata, komentiranje pripremljenih projekata, pomoć i u provedbi projekata i sl.

Edukacija je namijenjena mladima, predstavnicima neprofitnog sektora, predstavnicima gradova i općina, akademske zajednice, mikro i srednjih poduzetnika. Iz svake organizacije/institucije/tvrtke mogu se prijaviti najviše 3 osobe. Sudionicima edukacije osiguran je ručak i osvježenje za vrijeme pauza. Sudionici koji budu prisustvovali edukaciji dobit će potvrde o sudjelovanju.

Pozivamo zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u ciklusu radionica u Sarajevu prijavom na e-adresu: ured.udd@gmail.com, do 4. lipnja 2022. godine. Broj mjesta na radionici je ograničen, a kriterij odabira je redoslijed prijava. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, e-mail, naziv i kontakte organizacije/institucije/tvrtke/grada kojeg predstavljate, eventualno dosadašnje iskustvo na EU projektima. UDD će sve prijavljene obavijestiti o rezultatima na e-adresu navedenu u prijavnici najkasnije 6. lipnja, a odabrane kandidate i kandidatkinje obavijestit će najkasnije do 10. lipnja o lokaciji održavanja edukacije s ostalim praktičnim informacijama. 

Izvor: mreza-mira.net

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]