Potpisani ugovori za realizaciju 8 projekata po Programu Omladinske Banke

U multimedijalnoj sali Općine Kladanj upriličeno je potpisivanje ugovora te su uručeni čekovi za 8 projekata neformalnih grupa mladih koji su odobreni putem Omladinske banke za 2023. godinu.

Predstavnici neformalnih grupa mladih čiji projekti su podržani, danas su ukratko prezentovali ciljeve projekata pred predstavnicima Općine Kladanj i Fondacije Mozaik.
Radi se o projektima pod nazivom: „Sa novom opremom u nove igre“, „Školski časopis“, „Lokalna zajednica i njena dijaspora“, „Oko sokolovo“, Druži se , treniraj i budi zdrav“, „Jednaki uslovi za sve“, „Sportom do zdravlja“, i „Sportom do boljeg društva“ .
Načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović u svom obraćanju je čestitao neformalnim grupama mladih te je istakao da su svi prezentovani projekti veoma značajni za lokalnu zajednicu. Istakao je i zadovoljstvo što se ovogodišnje povećanje iznosa finansijskih sredstava od strane Općine Kladanj reflektovalo na značajnom povećaju broja aplikacija te je obećao podršku Općine Kladanj i u narednom periodu.
Asistent programa Omladinske banke Armin Softić je također čestitao neformalnim grupama mladih, te se zahvalio Općini Kladanj na podršci koju kontinuirano pruža za društvene projekte namijenjene mladima koji žele poboljšati život u svojoj zajednici i aktivirati se u svojoj sredini.
Navedeni projekti uz dodatna tri projekta koja su podržana u prvom javnom pozivu će se realizovati na području općine Kladanj u toku 2023. godine a iste će finansirati Općina Kladanj sa 14.800 KM odnosno 60% od ukupne vrijednosti i Fondacija Mozaik sa učešćem od 40%

Izvor: lonac.pro