UMiD Alumni – zajedno za bolje prilike za mlade!

Institut za razvoj mladih KULT dugi niz godina provodi obuku za omladinske lidere Uči, misli i djeluj! (UMiD) koju je do sada pohađalo preko 400 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Institut već neko vrijeme radi na uspostavljanju UMiD zajednice, kako bi razumio njihove trenutne potrebe, te kreirao nove prilike za mlade a prethodnim polaznicima omogućio ponovni susret, druženje i razmjenu ideja i mišljenja. Ideja UMiD zajednice je ostvarenje i obnavljanje saradnje sa ranijim polaznicima, kako bi zajedničkim trudom stvarali bolje prilike za mlade.

Polaznici obuke učešće u obuci opisuju kao godinu zabave, pozitivnih iskustava, dobre atmosfere, sjajnih mladih ljudi i mnoštva novih znanja i iskustava. Sve dosadašnje evaluacije pokazuju izuzetno visoko zadovoljstvo obukom od strane polaznika. Mladi su često stava da im jednogodišnje iskustvo učešća u UMiD obuci u mnogim stvarima promijeni život. Upravo zato se javila ideja i potreba za osnivanjem UMiD Alumni grupe.

Ukoliko se pronalazite u prethodnim redovima i želite da ponovo uspostavite kontakt sa Institutom i drugim nekadašnjim i trenutnim UMiD-ovcima širom Bosne i Hercegovine, ali i izvan njenih granica, onda ste na pravom mjestu.

Za sve koji su pohađali obuku za omladinske lidere Uči, misli i djeluj! i žele biti dio velike UMiD zajednice i dalje sarađivati sa Institutom, planirano je zajedničko okupljanje. Okupljanje UMiD Alumni grupe održaće se od 30. juna do 1. jula 2023. godine, a za učešće potrebno se registrovati na OVOM linku do 26.6.2023. godine do 23:59 h. Nakon toga će svaki polaznik/ca dobiti posebnu poruku od Instituta.

Među ranijim polaznicima UMiD obuke sigurni smo da ima sjajnih ideja za dalji razvoj i podršku mladima u Bosni i Hercegovini, a da svaki UMiDovac i UMiDovka želi na sebi svojstven način podržati mlade i razvoj BiH, te ponovo sresti svoje kolege sa obuke koja mijenja život!

Izvor: mladi.org